Mobile menu
Zbogom dragi naš Zvonko!

Zbogom dragi naš Zvonko!

 
16/8/2018 - 12:03 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Komemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku BegiKomemoracija Zvonku Begi
Komemoracija Zvonku Begi

Komemoracija preminulom bivšem nogometašu Hajduka Zvonku Begi održana je danas u kino-dvorani na Poljudu. Sućut Beginoj obitelji došli su iskazati brojni članovi velike Hajdukove obitelji, nekadašnji suigrači, prijatelji, bivši igrači, treneri Hajduka... 

U ime grada Splita od Hajdukove legende, zlatnog olimpijca iz Rima 1960. godine, oprostio se pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita  Mate Omazić, a u ime HNK Hajduk član Nadzornog odbora, ujedno predsjednik nogometnog saveza naše županije Marko Erceg.

- Velika je i gotovo jedinstvena sportska biografija našeg dragog Zvonka. Prepuna Hajdukovih uspjeha, u kojima je on na svoj način davao doprinos. Osigurao je tako Zvonko, svojim sportskim životopisom zavrijeđeno mjesto u povijesti našega Kluba. U tu legendu utkao je Zvonko sve ono što treba resiti svakog sportaša, a nadasve svoju bezgraničnu ljubav i vjernost prema Hajduku, balunu i svom rodnom Splitu. Zvonko je ostao do zadnjeg trenutka svoga života veliki i iskreni zaljubljenik u svog Hajduka i hrvatski nogomet. Zato smo Ti dužni na ovom našem konačnom rastanku, još jednom reći: „Hvala Ti  Zvonko na svemu što si dao svom voljenom Hajduku“. Nikada Te nećemo zaboraviti, i sjećanja na Tebe bit će vječna. Neka je dragom i nezaboravnom Zvonku Begi, neizmjerna hvala i slava - između ostalog je istaknuo Marko Erceg.

Koliko je naš Zvone bio cijenjen u svijetu nogometa govori i podatak da je prigodom njegove smrti sućut osobno uputio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino

Pokop dragog nam Zvonka održan je u 16.15 sati na splitskom gradskom groblju Lovrinac. U ime Hajduka od njega se ovim riječima oprostio klupski kroničar Jurica Gizdić:

- U ovom tužnom trenutku posebno želim istaknuti Zvonkovu ljubav za Hajduk. U razdoblju kada je naš klub doživljavao najteže trenutke od osnutka, šezdesetih godina prošlog stoljeća Zvonko Bego je u više navrata dobivao ponude od ondašnjih vodećih jugoslavenskih klubova za prelazak u njihove redove, ali ljubav prema Hajduku i rodnom Splitu bila je Zvonku važnija od svih milijuna. A, kada je prestao sa igranjem stavio se u službu kluba.Jedan je od inicijatora obnove rada veterana 1977., a za veteransku momčad Hajduka igrao je dok je kod mogao. 

Radio je u Klubu i sa mladima, godinama je bio član omladinske Komisije, vođa puta na brojnim gostovanjima kako mlađih uzrasta tako i prve momčadi. 

I kada su ga godine i bolest počele pritiskati Zvonko se nije dao, kada je Hajduk u pitanju. Za sve protokolarne obveze uvijek je bio na raspolaganju Klubu bilo u Splitu ili na gostovanju. Kao kroničar Kluba znao sam, javi se šjor Zvoni i stvar je riješena, na čemu mu iskreno i ovom prigodom zahvaljujem!

Tužni zbore!

Velika je i gotovo jedinstvena sportska biografija našeg dragog prijatelja Zvonka Bege. Prepuna nogometnih uspjeha, u kojima je on na svoj način davao doprinos. 

Osigurao je tako Zvone svojim sportskim životopisom zavrijeđeno mjesto u galeriji velikana našeg Kluba. U tu legendu uzidao je Zvonko sve ono najljepše što treba da resi svakog sportaša, a nadasve svoju bezgraničnu ljubav i vjernost prema Hajduku, balunu i rodnom Splitu. Bio je igrač za koga nije bilo izgubljene lopte. I najveća žrtva za Hajduk nije mu bila teška.Dokazao je Zvone, nebrojno puta kada je iako ozlijeđen ili bolestan stisnutih zuba izdržao hrabro i odlučno svaku bitku do samog kraja. Zvonko Bego ostao je do zadnjeg trenutka svoga života veliki i iskreni zaljubljenik svog Hajduka i hrvatskog nogometa. 

Zato smo Vam dužni na konačnom rastanku još jednom reči: „Hvala Vam šjor Zvone na svemu što ste dali splitskom sportu i svom voljenom Hajduku“.

16/8/2018 - 12:03 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr