Mobile menu
Subašić: Neće biti lako, ali idemo pobijediti!

Subašić: Neće biti lako, ali idemo pobijediti!

 
26/8/2011 - 14:04 sati
Prva momčad

Dvojica Hajdukovih Zadrana ove sezone pokazuju značajan napredak u odnosu na prošlu sezonu. Danijel Subašić i Marin Tomasov stožerni su igrači Bijelih ove sezone, prvi je zadržao reprezentativni dres, a drugi je najbolji strijelac svojeg kluba na otvaranju sezone.

- Split dočekujemo kao i svakog drugog protivnika. U dobrom smo nizu, želimo nastaviti s pobjedama, osvojiti tri boda u Parku mladeži i okrenuti se sljedećoj utakmici - rekao je Hajdukov vratar.

Osjećate li tenziju uoči gradskog derbija?
- Tenzije uvijek postoje kad su gradski derbiji, tamo ima dosta igrača koji su pokušavali u Hajduku i sigurno nam neće biti lako. Split ima dobru momčad, ali mi idemo na pobjedu. Svih 11 igrača znaju što rade na terenu i svi igraju obranu. Taktički smo dobro posloženi i to donosi sigurnost. Andrića gdje god stavite on će odigrati dobro, dobar je i na stoperu i nije mu to prvi put.

Split u derbi ulazi bez sportskog direktora (Neno Pralija, nap.a.), nedavno su promijenili i trenera (otišao Ivan Katalinić, nap.a.). Može li vam to olakšati nedjeljni okršaj?
- Njihovi problemi nama ne moraju puno značiti, nekad te promjene donesu novu energiju. Ali to je njihov problem, mi moramo gledati sebe i rješavati svoje probleme.

Kako vi komentirate odabir suca Bruna Marića, s kojim Hajduk ima loša iskustva u prošlosti
- Ne želim se zamarati sucima. Ako mi odigramo kao u zadnje tri utakmice, valjda nam neće sudac ubacivati loptu u gol. Najvažnije je da smo mi pravi, onda se ne trebamo nikoga plašiti.

Plašite li se osvete bivšeg hajdukovca Duje Čopa?
- Ne bojim se nikoga - rezolutno je zaključio Subašić.

Marin Tomasov ove je godine proigrao. Zabio je tri prvenstvena pogotka i jedan je od najboljih igrača Bijelih na otvaranju sezone.
- Nema moje tajne, tajna je cijela momčad. Kad momčad igra dobro ondai pojedinac igra dobro, tako je i sa mnom. Igram dobro, onu prvu sezonu kad sam došao i sad mislim da igram najbolji nogomet. Ali ovo je samo početak.

U nedjelju vas čeka gradski rival koji vas je prošle sezone namučio.
- Očekujem pobjedu, sve ovisi samo o nama. Uveren sam da neće biti problema ako odigramo kako smo igrali u zadnjim utakmicama. Svejedno je tko zabije, samo da pobijedimo.

Kakva je situacija s ozljedom koju ste zaradili protiv Zagreba?
- Osjetim malo taj udarac, ali mislim da ću biti spreman do nedjelje. Ako slučajno i ne budem mogao imamo dobre zamjene, no nadam se da ću zaigrati.

Čop vas je istaknuo kao najveću prijetnju u Hajdukovoj momčadi...
- Kad je on istaknuo mene, onda ću i ja njega. On je za mene najveća prijetnja kod Splita, ali sa Subašićem na vratima nema straha od nikoga.

Može li Hajduk u dva derbija protiv Splita i Dinama uzeti svih šest bodova?
- Zašto ne? S ovakvom igrom mislim da nema straha, a Hajduku je u svakoj utakmici cilj pobijediti.



foto: Miro Gabela
preneseno sa sportnet.hr

26/8/2011 - 14:04 sati
Prva momčad