Mobile menu
Ruben Lima: Fasciniran sam gradom Splitom!

Ruben Lima: Fasciniran sam gradom Splitom!

 
26/8/2011 - 17:48 sati
Prva momčad

Stigao je kao nepoznat, a danas je i po igri i po standardnosti prepoznat. On, Ruben Lima od ovog ljeta novo lice u Hajdukovoj svlačionici, od prvog trenutka zasjeo je na svoju poziciju lijevog braniča i zadovoljio i trenera Balakova i navijače. Čak štoviše zbog prodornosti, driblinga i izvanrednih nabacivanja koja su često "pola gola" ovaj mladi Portugalac postao je i navijački miljenik. A kakvi su njegovi dojmovi o momčadi, Splitu, navijačima?

- Jednom riječju oduševljen - kaže Ruben.

Jeste li očekivali da ćete od samog starta postati standardni, praktički nezamjenljivi?
- Pa, teško mi je određeno reći, ali ja sam bio optimist, makar naravno kad god dolaziš u novu sredinu logično je očekivati razdoblje prilagodbe. Meni je momčad sjela od prve, sjajno su me prihvatili i suigrači i navijači tako da nije bilo problema.

Balakov?
- Izvanredan trener, radimo naporno, atmosfera i odnosi u momčadi su odlični i otuda i naša stabilnost.

Kako objašnjavate kiks u Zadru?
- Vjerojatno nam je u glavi bio samo Stoke City. Drugog objašnjenja nemam. Jer sigurno je da smo mi bolji i jači od Zadrana.

Split, društvo, prijatelji…?
- Split sam do sada malo upoznao, fascinirao me je stari dio grada. Prekrasna je Palača, mediteranske uličice, gužva…Osjećam se kao da sam u mom Lisabonu. Kad ga bolje upoznam moći ću vam reći i više. Inače ja živim u Stobreču, odlično mi je, lako sam se prilagodio, blizu je more. Tamo provodim i najviše slobodnog vremena, makar ga nemam previše jer ja sam došao igrati nogomet i sav moj život zapravo se odvija na Poljudu. A prijatelji su im uglavnom suigrači, najviše sam sa Subašićem i Maločom s kojima se najviše družim, izuzetno cijenim našeg kapetana Andrića kao igrača i kao autoritet u svlačionici… Svi se slažemo, kako vi ono ovdje kažete, prava smo klapa.

Pred Hajdukom su dvije delikatne utakmice, lokalni derbi sa Splitom, a onda dolazi najveći rival Dinamo...
- O svakom od njih znam samo iz novina i priča suigrača. Uvjeren sam da ćemo Splita pobijediti. A Dinamo? Znam da je on najveći rival Hajduka, ali o njemu u ovom trenutku ne razmišljam. Kad dođe na red. Međutim igra se u Splitu i ovdje pravo na ulogu favorita ima samo Hajduk.

26/8/2011 - 17:48 sati
Prva momčad