Mobile menu
Prvi ovosezonski europski susret: Hajduk danas od 21 sat igra protiv PAOK-a na Poljudu!

Prvi ovosezonski europski susret: Hajduk danas od 21 sat igra protiv PAOK-a na Poljudu!

 
10/8/2023 - 07:01 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - PAOK 0:0"

Nogometaši Hajduka danas s početkom u 21 sat na Poljudu igraju protiv grčkog PAOK-a prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu. Prvi je to europski susret Bijelih u novoj natjecateljskoj sezoni.  

- Svaka utakmica ima svoju priču. Uvijek želiš znati, anticipirati protivnika i njegove mane. Vjerujem u moju momčad, da možemo biti pravi i da možemo odgovoriti kvalitetom protivniku koji je iskusniji od nas, bogatiji i skuplji. Vjerujem da možemo odigrati dvije dobre partije te da imamo realne šanse proći dalje - ovako je utakmicu s PAOK-om najavio Hajdukov trener Ivan Leko

Bijele će u ovom susretu bodriti doslovno čitav stadion budući da je UEFA donijela odluku da se obje utakmice iz sigurnosnih razloga igraju bez prisustva gostujućih navijača. Sve dostupne ulaznice za ovaj dvoboj rasprodane su u samo nekoliko sati nakon puštanja u prodaju. 

Hajdukov današnji suparnik sezonu je započeo utakmicama 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu u kojem su u dvije utakmice bili bolji od izraelskog Beitara. Prva utakmica u Solunu završila je bez pogodaka, a u uzvratu u Jeruzalemu PAOK je slavio s 4:1 i plasirao se dalje. Prvu prvenstvenu utakmicu PAOK igra 20. kolovoza, tako da su susreti protiv Beitara bili ujedno i prve službene utakmice u novoj sezoni za grčku momčad. Prethodno je PAOK na pripremama odigrao četiri utakmice u kojima je pobijedio belgijski GENK, remizirao s rumunjskim FCSB te je poražen od belgijskog Westerloa i nizozemskog GA Eaglesa. 

PAOK je prošlu sezonu završio kao četvrta momčad grčke Super lige, a u finalu Kupa poražen je od AEK-a. Momčad PAOK-a vodi 54-godišnji rumunjski stručnjak Razvan Lucescu. U prvom susretu s Hajdukom sigurno neće moći računati na 26-godišnjeg veznjaka Douglasa Augusta koji je dobio izravni crveni karton u drugoj uzvratnoj utakmici s Beitarom. 

Trener Leko protiv PAOK-a sigurno ne može računati na Rokasa Pukštasa koji će zbog ozljede propustiti naredne utakmice. 

Sudačka postava za današnji dvoboj stiže iz Danske. Glavni sudac je Morten Krogh, pomagat će mu Dennis Wollenberg Rasmussen i Steffen Bramsen, a četvrti sudac je Mikkel Redder.

Još jednom molimo sve navijače koji dolaze na Poljud da se pridržavaju smjernica koje mogu pronaći - OVDJE . 

10/8/2023 - 07:01 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr