Mobile menu
Prva utakmica nastavka sezone: Hajduk u nedjelju igra protiv Šibenika na Poljudu

Prva utakmica nastavka sezone: Hajduk u nedjelju igra protiv Šibenika na Poljudu

 
17/1/2023 - 16:31 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Šibenik 2:1 (Split, 21/1/2023)"

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 15 sati igraju protiv Šibenika u okviru 18. kola SuperSport HNL kojim Bijeli otvaraju drugi dio prvenstva. Bit će to ujedno i prva službena utakmica pod vodstvom novog trenera Ivana Leke koji je zajedno sa svojim stručnim stožerom preuzeo vođenje momčadi. 

Trener Leko službeno je imenovan zadnjeg dana prošle godine, a ekipu je poveo u završni dio priprema za nastavak sezone 5. siječnja kada je Hajduk otputovao na desetodnevne pripreme u Istru. Bijeli su tamo odradili niz treninga te odigrali četiri pripremne utakmice ostvarivši pri tom pobjede protiv Radomlja, MOL Fehervara i Celja te remi sa Slováckim u zadnjem susretu prije povratka u Split. Do početka prvenstva nastavljaju se pripremati na Poljudu.

U proljetni dio sezone Hajduk ulazi s drugog mjesta na prvenstvenoj tablici te s osvojenih 35 bodova, šest manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama. Šibenik se nalazi na pretposljednjem mjestu s osvojenih 13 bodova, odnosno šest više od posljednjeplasirane Gorice. 

Trener Leko u ovoj utakmici sigurno neće moći računati na ozlijeđene Lovru Kalinića i Josipa Eleza te na Emira Sahitija koji zbog dva žuta kartona isključen u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone odigranoj u Koprivnici protiv Slaven Belupa. 

Hajduk i Šibenik odigrali su jednu utakmicu ove sezone, bilo je to u rujnu prošle godine na Šubićevcu, a završilo je rezultatom 1:1.

Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, pomagat će mu Marjan Tomas iz Vladislavaca i Deni Grofelnik iz Valpova, a četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR sudac je Mario Zebec iz Cestice, a asistent VAR suca Jerko Crnčić iz Vrboveca. 

Sve informacije o ulaznicama za ovu utakmicu možete pronaći - OVDJE . 

17/1/2023 - 16:31 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr