Mobile menu
Predsjednik Jakobušić u posjetu primio štićenike Dječjeg franjevačkog doma u Betlehemu

Predsjednik Jakobušić u posjetu primio štićenike Dječjeg franjevačkog doma u Betlehemu

 
20/6/2023 - 12:21 sati
Klub
Foto: hajduk.hr
Posjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u BetlehemuPosjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u Betlehemu
Posjet Poljudu štićenika Dječjeg franjevačkog doma u Betlehemu

Ravnatelj franjevačkog dječjeg doma u Betlehemu fra Sandro Tomašević doveo je u posjet Poljudu 30-ak štićenika, odgajatelja i profesora, a u klupskim prostorijama primio ih je predsjednik Uprave Lukša Jakobušić. Zahvaljujući hrvatskim franjevcima u Svetoj Zemlji i pomoći brojnih dobrih ljudi iz Hrvatske ova djeca bez roditeljske skrbi prvi su put otputovala izvan svoje zemlje, a Poljud i Hajduk su bili važna destinacija na njihovom putu što je Klub s oduševljenjem i prihvatio. 

Dječji dom u Betlehemu otvoren je prije 16 godina, kao odgovor na tešku obiteljsku situaciju u kojoj se djeca nalaze, neki u teškom socijalnom stanju, neki bez roditelja, a neki s trajnim zdravstvenim poteškoćama. Mladi do 18 godina u domu zahvaljujući dobrim ljudima poput fra Sandra imaju sigurnost pred izazove koje im život nosi.

- Što se tiče našeg puta, sedam dana pokušavamo proći najvažnije gradove koji su na obali, toj djeci omogućiti nešto drugačije u odnosu na ono što proživljavaju svakodnevno. Uspjeli smo ih dovesti na Poljud, na stadion Hajduka. Taj trenutak je za njih bio jako poseban i važan. Skrbimo o djeci koja su iz problematičnih obitelji, koja su zapostavljena. Odgojimo ih i hranimo te im plaćamo školovanje. Riječ je o projektu koji je već preko 15 godina prisutan u Betlehemu, a preko 150 djece je spašeno s ulica. Hvala Hajduku i predsjedniku Jakobušiću na iznimnom gostoprimstvu, zaista teško je bilo opisati oduševljenje i priče nakon posjeta Hajduku i poljudskom stadionu. Nadam se i vjerujemo da ćemo opet doći, a već su mi neki od njih rekli kako su postali članovi hajdučke obitelji. – s oduševljenjem je govorio fra Sandro Tomašević.

Klub je djeci i odgajateljima dao i prigodne poklone u obliku majica, šalova i šalica, a u tom trenutku zaista je teško bilo opisati sreću na licima. Naravno, pomno su poslušali sve o povijesti Kluba zahvaljujući neumornom klupskom kroničaru Jurici Gizdiću koji im se stavio na raspolaganje tijekom posjeta. 

Ovo im je prvi posjet Hrvatskoj, a kako kažu želja im je ponovno doći dogodine. A do tada će u grad Isusova rođenja ponijeti iskrenu dječju radost i najljepše uspomene s prvog putovanja u životu. Hajduk će im ostati u trajnom sjećanju, a predsjednik Jakobušić je uz posebne poklone od strane štićenika Doma dobio i poziv za uzvratni posjet uz iskrene dječje osmijehe i sreću koju su iskazali tijekom druženja u trofejnim klupskim prostorijama.

20/6/2023 - 12:21 sati
Klub
Foto: hajduk.hr