Mobile menu

Prednost nam je Balakov, bolji je od Jurčića!

 
8/9/2011 - 13:42 sati
Prva momčad

Jedan od glavnih aduta trenera Krasimira Balakova u susretu protiv Dinama, svakako će biti Anas Sharbini koji je nakon promjene pozicije počeo pružati sve bolje partije. Mlađi Sharbini se danas na Supetru nakon dugo vremena pojavio pred novinarima u društvu svog brata. To je prvo zajedničko pojavljivanje nakon točno 756 dana.
- Zadnji put smo se skupa pojavili na predstavljanju, sad je puno drukčije. Dolazi nam Dinamo za dva dana, svi znamo koliko nam je ta utakmica važna, znamo da bi pobjedom ostali u utrci za naslov prvaka. Nadam se da više nećemo gubiti bodove, imamo pravog trenera, mi igramo u Splitu pred punim Poljudom i Hajduk je tu favorit iako je Dinamo kvalitetna momčad. Siguran sam da će trener to dobro posložit, znat će odabrat pravu formaciju.

"Puno više mi odgovara igrati u sredini nego lijevo"
Otkad je pomaknut s lijevog krila u sredinu, Anas se preporodio. Mnogi to povezuju sa činjenicom da igra zajedno sa svojim bratom. Ipak, Anas će zasluge za bolju igru prepustiti treneru Balakovu za kojeg ima samo riječi hvale.
- Puno više mi odgovara igrati u sredini nego lijevo, stvarno se dobro osjećam na ovoj poziciji, tu sam bliže golu, bratu i veznim igračima. Otkada sam promijenio poziciju počeo sam igrati i nadam se da ću nastaviti tako. Kad je Ahmad na terenu puno mi je lakše igrati, tako mi je bilo i s Đalovićem u Rijeci. On je takav tip igrača koji zna zadržat loptu i lakše mi je igrati, nije to zato što mi je brat - tvrdi mlađi Sharbini.
Kao najveću prednost Sharbini opet navodi navijače, atmosferu na Poljudu, te trenera Balakova koji je po njegovom mišljenju puno bolji od Kruna Jurčića.

"Krasimir je puno bolji od Kruna"
- Mi igramo doma i sigurno smo favoriti. Imamo puno boljeg trenera nego oni, uvjeren sam to i siguran sam da ih je pročitao. Nadam se da ćemo biti taktički bolji. Oni imaju kvalitetu sigurno, a sad da su puno bolji od nas, to ćemo vidjeti za dva dana - kaže je Anas.

U Rijeci sigurno nije osjećao ovakav pritisak. S poljudskom publikom je na toplo-hladno, prije su mu zviždali, sada plješću. Iz Rijeke nije možda vidio ni kako se često donose sudačke odluke na štetu Hajduka.
- Normalno je da će mi publika kada igram dobro dati ovacije i da će mi zviždati kada igram loše. Svjestan sam da ću ako izgubimo u subotu ja biti glavni krivac. Protiv Zadra i Splita sam vidio da se Hajduku sudi loše. To su male stvari koje u konačnici odluče prvenstvo, ali nije na nama da se time bavimo.

"Bebek? Uvjeren sam da će suditi pošteno"
Za kraj smo upitali Anasa u kakvim je odnosima sa sucem derbija, njegovim sugrađaninom, Ivanom Bebekom:
- Bebek je naš prijatelj, u Rijeci treniramo u isto teretani i uvjeren sam da će pošteno suditi - zaključio je Anas.

Ahmad Sharbini se doslovno preporodio nakon dolaska Balakova na Poljud. Stariji Sharbini je dugo čekao svoju pravu priliku u bijelom dresu i napokon ju je dočekao na početku ove sezone. Postao je standardan prvotimac, a mnogi će zapaziti da i njegov brat mnogo bolje igra u tandemu s njim.
- Zadovoljan sam što sam dobio priliku, napokon igram u kontinuitetu, trener mi vjeruje, dao sam dva gola, mislim da igram dobro, ali vjerujem da mogu i puno bolje. Kakav mi je bio status prije trener Balakova, sada sam i više nego zadovoljan - kazao je danas Ahmad.

"Motiviraniji smo od Dinama, a imamo i publiku iza sebe"
Na rasporedu je veliki derbi s Dinamom. Baš od braće se očekuju da budu ključne figure eventualne Hajdukove pobjede. Ahmad smatra da je Dinamo kvalitetna momčad, ali jasno kaže da Bijeli mogu do pobjede.
- Svjesni smo Dinamove kvalitete, imaju vrhunske igrače, ali mi imamo svoju publiku imamo svoje kvalitete i to moramo iskoristiti. Motivirani smo više od njih, moramo biti agresivni i zabiti gol što prije - kaže stariji Sharbini.

Svi igrači Hajduka redom hvale Krasimira Balakova. U čemu je tajna?
- Mi koji smo svakog dana s njim znamo kakav je Balakov. On je stvarno vrhunski trener i vrhunski čovjek - odgovara Ahmad koji se nada da će se bugarskom stručnjaku odužiti pogotkom u derbiju.

Možda će ga na Poljudu čuvati baš Joe Šimunić, ukoliko bude igrao.
- Već sam zabio gol Dinamu kad sam bio u Rijeci i daj Bože da zabijem i sada u dresu Hajduka. Svi znamo Šimunićeve kvalitete, on je vrhunski igrač, a ja ću dati sve od sebe da on ima problema sa mnom - zaključio je Ahmad.



foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX
 

8/9/2011 - 13:42 sati
Prva momčad