Mobile menu

Optimisti smo, imamo ekstreman motiv!

 
7/9/2011 - 14:03 sati
Prva momčad

Odavno nije vladao ovako velik interes za najveći derbi hrvatskog sporta između Hajduka i Dinama. Osim domaćih, akreditacije za utakmicu zatražilo je čak 25 stranih novinara, dok će sam susret iz lože gledati skauti Real Madrida, Valencije, Manchester Uniteda, Marseillea, te selekcije Japana.

Očekuje se da će Poljud biti u potpunosti rasprodan, a igrači Hajduka će se za utakmicu pripremati na Braču gdje će se već od danas pripremati. U Split se vraćaju tek u petak. Uoči 187. derbija tenzije su narasle do usijanja, što zbog Šimunića, što zbog sudaca i pojedinih izjava čelnika oba kluba. Sada svi pokušavaju primiriti situaciju kako ona ne bi izmakla kontroli. Porukama mira pridružio se i član Hajdukove uprave - Milo Nižetić.

- Bit će ovo sigurno praznik nogometa, ne želimo rat Hajduka i Dinama koji se potencira u medijima, očekujem da svi spuste loptu na zemlju. Naši navijači mogu biti jezičac na vagi koji će nas gurnuti prema pobjedi. Dinamu želim da dobije Reala, ali bodovi iz derbija ostaju u Splitu. Svi smo veliki optimisti posebice jer igrači pokazuju veliku želju i htijenje. Hajdukova prednost je kompaktnost momčadi, jedan ekstreman motiv i navijači o kojima je bespotrebno pričati. Tek nakon ove utakmice vidjet ćemo tko je bolji, to će se pokazati na terenu - rekao je Nižetić tri dana prije najvećeg hrvatskog derbija.

Ljubo Milićević i Steven Luštica, dva Hajdukova Australca, prvi put će nastupati na jednoj ovakvoj utakmici. Do sada su derbije Hajduka i Dinama gledali samo na televiziji, a sada će vrlo vjerojatno obojica započeti utakmicu. Bez obzira na to, kažu da nema treme. Milićević je iskusan igrač, međutim nikada nije nastupio u ovakvom derbiju.

- Prije svega želim biti zdrav kako bi mogao odigrati utakmicu. Bit će teško, bit će nervoze, ali bitno je da damo sve od sebe za pobjedu. Do sada sam igrao samo slične utakmice ali Hajduk - Dinamo je nešto sasvim drugačije. U ovom gradu i u Dalmaciji se živi za Hajduk, to se vidi na svakom uglu, nisam to nikada doživio. Sigurno je da sve to inspirativno djeluje na nas igrače. Moramo ostaviti srce na terenu jer bez toga nema pobjede, jasno je poručio dokapetan "bijelih" Ljubo Milićević.

Njegov kolega iz veznog reda nastavio je u istom tonu. Prilikom potpisivanja ugovora s "bijelima" izjavio je kako u Australiji nema većeg hajdukovca od njega, a nastup u ovom derbiju dolazi mu kao ispunjenje sna.

- Nema postoji ništa na svijetu što ne bih dao za ovu pobjedu. Dinamo ima dobru momčad ali mi moramo biti koncentrirani na našu igru, zaključio je Luštica koji je Sammira označio kao najveću opasnost za vrata Hajduka.



Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX
Preuzeto s
Dalmacija news
 

7/9/2011 - 14:03 sati
Prva momčad