Mobile menu
Održana Skupština HNK Hajduk š.d.d.

Održana Skupština HNK Hajduk š.d.d.

 
30/8/2011 - 15:37 sati
Klub
Skupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština HajdukaSkupština Hajduka
Skupština Hajduka

Održana je danas u maloj dvorani na Gripama Skupština HNK Hajduk š.d.d. Nazočno joj je bilo 70-ak dioničara, Nadzorni odbor i Uprava kluba, odnosno više od 50 posto ukupnih dionica (329.057), što je Skupštinu činilo valjanom.
- Revizorsko društvo Fimar d.o.o. ustanovilo je da su u 2010. godini prihodi bili 57.110.557 kuna, rashodi 108.047.516, a gubitak 50.936.959 kuna. Glavni razlog gubitka su neostvareni prihodi od transfera Ibričića i Strinića. To su prihodi za 2011. jer su prodani u siječnju, da su prodani u prosincu, financijski izvještaj bio bi pozitivan - kazao je Maleš.

- Gubitak u 2010. godini postoji, naš je stav da moramo smanjiti udio prodaje igrača u stavki prihoda. Viziju imamo, prodaja je kapital Hajduka i trebamo s tim raditi oprezno - upozorio je predsjednik Hajdukove Uprave tijekom trosatne sjednice.

Pitali su dioničari što god im je na duši bilo. O statusu Joea Šimunića, cijeni bugarskih trenera, Zdravku Mamiću...
- Stav uprave je da nam Šimunić treba. Nakon njegovog dolaska zbrojit ćemo planirane dobitke u svim aspektima. Nakon tog transfera vjerojatno ćemo se i riješiti nekih igrača. Šimunić će biti tek treći najplaćeniji igrač Hajduka, ova priča o 700 tisuća eura je nečija patka, kao i stan na Mejama.

Nastavilo se s HNS-om...
- Sazvali smo izvanrednu Skupštinu HNS-a, odnosno preko Paške Viđaka tražimo trećinu koja će je sazvati, ako se ne održi, sigurno nećemo igrati utakmice hrvatskog prvenstva. Ali pravnici moraju vidjeti pravni okvir. Nismo se povukli, no moramo poštivati proceduru - odgovorio je Hrvoje Maleš na upit dioničara, dodajući:
- Od 1. svibnja upozoravamo na nepravdu koja se čini Hajduku. Imali smo sastanak s predsjednikom Udruge Prve HNL. Nismo ozbiljno shvaćeni, stjerani smo pred zid i činit ćemo sve da se to ne događa.

Zapljeskali su Malešu dioničari nakon što im je odgovorio na upit o troškovima europskih putovanja...
- I novoj Upravi ti troškovi bodu oči. Ja sam odgovoran za putovanje u Stoke-on-Trent na kojem smo smanjili popis putnika za 25 ljudi. Istina je da sam o trošku kluba na putovanje poveo svoju ženu i vjerojatno to sada ne bih napravio... - iskren je bio predsjednik Hajdukove Uprave.

U sudačkoj nadoknadi Skupštine su dioničari željeli predsjedniku Malešu prenijeti i ovo: "Ne može se on (Zdravko Mamić, nap.a.) onako ponašati, izbaci ga iz lože na derbiju, neka plati kartu za jugozapad zajedno sa svojim Boysima".
- To je zanimljiv prijedlog, dobro ćemo razmisliti o tome da zabranimo Mamiću pojavljivanje u našoj svečanoj loži. Izbacili smo i druge, pa možemo i njega...

Iduća sjednica Skupštine Hajduka je u studenom ove godine.


foto: Miro Gabela
 

30/8/2011 - 15:37 sati
Klub