Mobile menu
O Hajdukovcima sada brine i Sv. Katarina

O Hajdukovcima sada brine i Sv. Katarina

 
7/9/2011 - 16:57 sati
Klub

U popodnevnim satima je u prostorijama kluba potpisan ugovor o suradnji sa Specijalnom bolnicom za ortopediju, kirurgiju, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sv. Katarina iz Zaboka. Riječ je o jednoj od najboljih ustanova na području RH koja nudi sve na jednom mjestu - od postavljanja dijagnoze do operativnih zahvata i oporavka uz pomoć fizikalne terapije, iz područja ortopedije.

Potpisnik ugovora, ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Mladen Rakić koji je ujedno i navijač Hajduka ovom prilikom je izjavio: "Sretan sam što je potpisom ovog ugovora uspostavljena sinergija između moje dvije najveće ljubavi - medicine, posla kojim se cijeli život bavim, i Hajduka čiji sam navijač od najranije mladosti i na čije sam utakmice redovno išao još od vremena Starog Placa."

Sv. Katarina dobila je dozvolu za rad od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i započela s radom u lipnju ove godine. Na ukupnoj površini od 2300 četvornih metara smješteno je 5 operacijskih dvorana, dnevna bolnica, odjel za ortopediju s 14 kreveta i 5 specijaliziranih konzilijarnih ambulanti - za ortopediju, kirurgiju, anesteziologiju i liječenje boli, neurologiju te fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te je opremljena najsuvremenijom tehnologijom. Ustanova surađuje s eminentnim stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva među kojima je i prof. dr. Leonardo Kapural, donedavni voditelj klinike za bol na Klinici Cleveland, a imaju i odličnu suradnju s jednom od najvećih austrijskih dijagnostičkih klinika Diagnostikum kao i s izraelskom klinikom The Sheba Medical Center.

Po potpisivanju ugovora predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš je rekao: "Sv. Katarina je projekt svjetskog nivoa i drago mi je što će Hajdukovci imati medicinsku skrb na razini igrača Bayerna ili nekog drugog europskog kluba što je u skladu s europski sistemom poslovanja koji planiramo uvesti u Hajduk, na svim razinama. I do sada smo surađivali sa liječnicima Sv. Katarine, ali ovim ugovorom osigurali smo i bolje uvjete." 

7/9/2011 - 16:57 sati
Klub