Mobile menu
Na terenu od života: Predstavljamo službeni kalendar za 2022. godinu

Na terenu od života: Predstavljamo službeni kalendar za 2022. godinu

 
8/12/2021 - 12:00 sati
Ostale vijesti
Na terenu od života...Na terenu od života...Na terenu od života...Na terenu od života...Na terenu od života...Na terenu od života...
Na terenu od života...

Svatko od nas u djetinjstvu je imao svoj ''teren od života'', mjesto na kojem je napravio prve nogometne korake, mjesto na kojem je odrastao. "Na terenu od života" lajtmotiv je i moto službenog Hajdukovog kalendara za 2022. godinu. 

Kroz trinaest fotografija pokušali smo prikazati nogometne korijene svakog djeteta u Dalmaciji čiji je san jednog dana obući bijeli dres, zaigrati na punom Poljudu, postati nogometaš Hajduka. Prvi koraci na tom putu počinju na ulici, na dva kamena, na male branke, kvartovskom terenu, plaži, svakoj iskoristivoj površini na kojoj se može "bacit na balun"... Na terenu od života! 

Našim igračima lako se bilo poistovjetiti s ovom idejom jer svatko od njih u mladosti je imao svoj "teren od života" na kojem je brusio i usavršavao prve nogometne vještine. U izradi i snimanju kalendara sudjelovali su svi igrači prve momčadi, a cilj nam je bio staviti ih u okruženje tradicionalnih lokacija na kojima se u Splitu igrao balun, spojiti ih s prekrasnom vizurom grada, ali i modernim trendovima koje današnje generacije sve više usvajaju. Sve je to teren od života, put od prvog udarca do profesionalnog nogometaša, ali i rekreativca, i navijača. Svih nas koji volimo ovu igru. Koji volimo Hajduk!

Vjerujemo da ćete većinu lokacija lako prepoznati, a od zanimljivijih izdvajamo "skalinu na Jadrana", ispod murve na Starom placu, plaže Bačvice i Firule, Vestibul, Prokurative, pa do samog poljudskog stadiona...

Posebnu novost u kalendaru za 2022. godinu predstavlja mogućnosti "oživljavanja" same fotografije, odnosno korištenja proširene stvarnosti. Kada pričamo o kalendarima sportskih klubova, želimo istaknuti da prvi na ovim prostorima nudimo ovu mogućnost koja korisnicima pruža poseban doživljaj kalendara. Svakog prvog u novom mjesecu, počevši od siječnja 2022. godine, kupci kalendara moći će korištenjem posebne aplikacije oživjeti fotografiju i pogledati video sa snimanja. Upute za korištenje aplikacije "Hajdukov kalendAR" možete pronaći - OVDJE . 

Ovim putem želimo zahvaliti i svima koji su sudjelovali u izradi službenog kalendara HNK Hajduk za 2022. godinu. Fotografije su već tradicionalno djelo našeg klupskog fotografa Roberta Matića koji je u suradnji s Tomom Dubravcem iz CROPIX-a sve igrače snimio u simulaciji stvarnih akcija, odnosno sve fotografije napravljene su u pokretu. Za dizajn kalendara zaslužan je dizajner HNK Hajduk Goran Denić.

Kalendar će se prodavati po cijeni od 50 kuna, a od danas ga možete pronaći u Hajdukovim Fan shopovima Poljud i Joker, Tommy prodavaonicama i poslovnicama Cro Fan Shopa te na Hajdučkoj kućici na Rivi.

Dio fotografija možete pogledati u priloženoj galeriji....

8/12/2021 - 12:00 sati
Ostale vijesti