Mobile menu
Upute za preuzimanje i korištenje aplikacije "Hajdukov kalendAR"

Upute za preuzimanje i korištenje aplikacije "Hajdukov kalendAR"

 
8/12/2021 - 12:00 sati
Ostale vijesti

Na terenu od života, službeni kalendar HNK Hajduk za 2022. godinu, nudi posebnu mogućnost "oživljavanja" same fotografije, odnosno korištenja proširene stvarnosti. Kada pričamo o kalendarima sportskih klubova, želimo istaknuti da prvi na ovim prostorima nudimo ovu mogućnost koja korisnicima pruža poseban doživljaj kalendara.

Aplikacija "Hajdukov kalendAR" bit će dostupna od 1.1. 2022. godine...

Hajdukov kalendAR

Hajdukov kalendAR je mobilna aplikacija koja omogućuje korisnicima doživljaj proširene stvarnosti putem mobilnih telefona. 

Što je proširena stvarnost (AR)?

Proširena stvarnost AR (Augmented reality) jedan je od novijih trendova i predstavlja interaktivno 3D iskustvo koje kombinira pogled na stvarni svijet s virtualnim elementima putem mobilnih uređaja. Odnosi se na tehnologiju koja obogaćuje korisnikovu vizualnu percepciju okoline tako da spaja virtualne elemente sa stvarnim svijetom. Koristeći kameru na vašem mobilnom telefonu aplikacija “Hajdukov kalendAR” automatski skenira elemente s fotografije na kalendaru i prikazuje digitalne elemente i video materijale koji se ne nalaze na fizičkom obliku kalendara. Upravo zahvaljujući proširenoj stvarnosti korisnici aplikacije imaju priliku oživjeti fotografije iz kalendara i svakog prvog u mjesecu vidjeti kako je bilo na snimanju fotografije za taj mjesec te kakva je povijest lokacije na kojima je snimana. Ne morate držati mobitel u istom položaju kada fotografija oživi, jer je aplikacija napravljena da možete mijenjati položaj mobitela dok uživate u iskustvu proširene stvarnosti. Aplikacija je dostupna za skoro sve modele Android i IOS uređaja.

Kada se može koristiti aplikaciju?

S aplikacijom “Hajdukov kalendAR” možete svakog prvog u mjesecu “oživiti” fotografije s kalendara uz pomoć proširene stvarnosti. Aplikacija prepoznaje fotografiju i prikazuje vam video materijale na kojima možete vidjeti zanimljive trenutke nastajanja fotografije i povijest lokacije na kojoj se snimala fotografija. Osim što se aplikacija može koristiti svakog prvog u mjesecu za aktualan mjesec, moguće je korištenje aplikacije i za sve prethodne mjesece u godini. (Primjer: ako se nalazimo u Ožujku, moguće je koristiti aplikaciju za fotografije Siječanja, Veljače i Ožujka.)

Kako koristiti aplikaciju (upute za korištenje)?

1.Korak (Aplikaciju “Hajdukov kalendAR) preuzmite u trgovini Google Play (Android) ili App Store (IOS) Nakon jednostavne instalacije aplikacija je spremna za korištenje.

2.Korak (Putem aplikacije moguće je skenirati fotografije po izboru za aktualni mjesec ili za protekle mjesece).

3.Korak (Oživite fotografije i uživajte u Hajdučkom iskustvu proširene stvarnosti)




8/12/2021 - 12:00 sati
Ostale vijesti