Mobile menu
Juniori slavili protiv Osijeka na Poljudu

Juniori slavili protiv Osijeka na Poljudu

 
5/5/2019 - 15:50 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0Juniori: Hajduk - Osijek 2:0
Juniori: Hajduk - Osijek 2:0

JUNIORI: Hajduk - Osijek 2:0 (2:0)
Utakmica 23. kola Prve HNL 
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Lukša Klaić (Konavle)

Strijelci: 1:0 Blagaić-11m (23), 2:0 Šarić (27)

Hajduk: Sentić, Rončević (od 63. Buble), Radić, Dellova, Ševelj (od 54. Tolaj), Giljanović, Martinović (od 82. Kušeta), Pršir (od 46. Bajić), Kreković (od 82. Belančić), Šarić (od 82. Birkić).

Hajdukovi juniori svladali su Osijek na Poljudu rezultatom 2:0 u utakmici 23. kola HT Prve lige. Momčad Igora Tolića zasluženo je slavila, a pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu riješili su Jakov Blagaić i Ivan Šarić

Bijeli su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 10. minuti kada je Marko Martinović lijepo petom asistirao Šariću, a Hajdukov napadač iz vrlo teškog kuta gađa vratnicu. Dominirala je domaća momčad u prvom dijelu što je na naplatu došlo u 22. minuti, Jurica Pršir je sjajno iz sredine proigrao danas vrlo raspoloženog Blagaića koji lažnjakom vara Adriana Barišića, a ovaj ga ruši za kazneni udarac. Blagaić je uzeo loptu i sigurno pogodio mrežu nemoćnog vratara Luke Dubrovića za 1:0 u 23. minuti susreta. 

Samo četiri minute čekali smo na drugi pogodak i povećanje vodstva. Opet je u glavnoj ulozi bio Blagaić, Pršir mu je dao loptu na 17 metara, veznjak Bijelih sjajnim udarcem pogađa gredu, lopta se odbija na sedam metara do Šarića koji pogađa nebranjeni dio mreže gostiju. 

Osječani su prvi put zaprijetili u 30. minuti, Adam Benić pucao je s 13 metara iskosa, ali odlične reflekse pokazuje Hajdukov vratar Karlo Sentić. U 38. minuti Leon Kreković je povukao munjevitu kontru po desnom krilu, sjurio se u šesnaesterac i pucao iskosa, međutim bio je spreman na to vratar Dubrović. 

U drugom dijelu uslijedio je nešto bolji period gostiju. U 55. minuti odlično je iz slobodnjaka tukao Gojko Gadže, išlo je to pod gredu, ali oš jednom istaknuo se Sentić odbivši loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta mogao je smanjiti Dino Bognar, ali njegov udarac glavom s 10 metara otišao je pored vrata. 

Još jedan dobar pokušaj Osijeka vidjeli smo u 65. minuti kada je Marin Kuzminski pucao s 22 metra, a lopta je odsjela na desnoj stativi. Uzvratio je Hajduk preko Krekovića tri minute kasnije, sjajno ga je uposlio Luka Buble, međutim vratar gostiju na vrijeme je istrčao i uspio blokirati udarac Hajdukovog napadača. 

Pred sam kraj utakmice veliku priliku imao je Jurica Bajić, ali nije uspio uputiti pravi udarac s pet metara da bi u nastavku dobro tukao i Blagaić čiji je šut blokiran. 

5/5/2019 - 15:50 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr