Mobile menu
Ivici Šurjaku priznanje u povodu Dana splitskog sporta

Ivici Šurjaku priznanje u povodu Dana splitskog sporta

 
4/10/2022 - 16:40 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Dan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sportaDan splitskog sporta
Dan splitskog sporta

U koncertnoj dvorani Hrvatskog doma u Splitu danas je tradicionalno obilježen Dan splitskog sporta. 

U toj prigodi dodjeljuje se "Trofej Fabjan Kaliterna" kao Nagrada za životno djelo za rad u splitskom sportu. Ovo najveće priznanje splitskog sporta nosi ime jednog od osnivača Hajduka, velikog Fabjana Kaliterne, koji je pored našeg Kluba dao doprinos u osnivanju još brojnih sportskih klubova i društava u Splitu.

Ovogodišnji trofej dobio je proslavljeni Hajdukov kapetan zlatne generacije Bijelih iz 70-ih godina prošlog stoljeća, legendarno lijevo krilo Ivica Šurjak. Nagradu mu je uručio predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić. Šurjak je za prvu momčad debitirao 1971. godine u susretu protiv Partizana na Poljudu, a u bijelom dresu je upisao ukupno 504 nastupa i pritom postigao 141 zgoditak. 

- Ovo mi puno znači, sve je ovo povezano s mojim Hajdukom u koji sam došao s 11, a ostao do 28 godina.  Ponosan sam na to što sam bio kapetan zlatne generacije Hajduka. Nosio sam dres s brojem 11. Dvije unučice i moj unuk su rođeni 11. Kada sam svojim unukama pričao o svojoj karijeri, one bi mi rekle, 'prekini o tome, donesi nam Livajin dres' - poručio je Šurjak prilikom preuzimanja nagrade. 

Trofej Fabjan Kaliterna dobili su još Željko Jerkov i Vatromir Srhoj

4/10/2022 - 16:40 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr