Mobile menu
Hajduk sudionik projekta Special Power League: ''S velikom radošću dolaze na svaki trening''

Hajduk sudionik projekta Special Power League: ''S velikom radošću dolaze na svaki trening''

 
26/1/2020 - 11:15 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Special power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power leagueSpecial power league
Special power league

Luka, Filip, Antonio, Kristijan, Vice i Ante nogometaši su Hajduka koji aktivno sudjeluju u projektu Special Power League, pokrenut na inicijativu udruge Akademija zdravog življenja. Ideja projekta jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sport aktivno integriraju u društvo. 

Osmišljen je na temelju činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom, a za cjelogodišnje bi aktivnosti klubovi koji su uključeni u projekt osiguravali trenere. HNK Hajduk uključio se u ovaj projekt i hvalevrijednu inicijativu, mladi hajdukovci vesele se svakom treningu na terenima Otvorene škole, a Klub im je osigurao svu potrebnu opremu i uvjete kako bi im se omogućio neponovljiv doživljaj.

- Sretni smo što smo se mogli uključiti u ovu predivnu priču. Potrudili smo se osigurati im prostor te omogućiti im sve potrebne resurse, od trenera do terena i ostalih rekvizita. Treninzi se odrađuju pod stručnom prismotrom trenera jednom tjedno, prilagođeni njima i njihovim sposobnostima. - rekao je Ante Rađa, voditelj Otvorene škole HNK Hajduk.

Hajdukova momčad sudjelovala je u studenom prošle godine na turniru u Osijeku, a na ljeto je planirana i organizacija novog turnira u Splitu.

- Oduševljeni su, niti ne spavaju naročito kad znaju da ih čeka sutra trening. S velikom radošću dolaze na svaki trening, dresovi su složeni večer prije. Drago nam je da i oni uživaju u svemu tome - poručio je Davor Bučević, predsjednik Udruge za sindrom Down 21 Split i otac našeg dragog zaposlenika Luke koji je aktivni sudionik ove cijele hvalevrijedne priče i inicijative. 

Više o ovom zanimljivom projektu pogledajte u videoprilogu.

26/1/2020 - 11:15 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / hajduk.hr