Mobile menu
Hajduk II otputovao na pripreme na Kupres

Hajduk II otputovao na pripreme na Kupres

 
30/7/2018 - 14:01 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Igrači Hajduka II u ponedjeljak su otputovali na desetodnevne pripreme na Kupres. Bijeli će biti smješteni u Hotelu Adria Ski, a pod paskom team managera Gorana Gruice o igračima će brinuti stručni stožer koji uz trenera Sinišu Oreščanina čine pomoćnici Goran Rosanda i Marijan Budimir, trener vratara Ivica Roguljić, kondicijski trener Ante Jurić, fizioterapeuti Jurica Jakoliš, Igor Latković i Bogdan Končar te oružar Ivan Balić. Trener Oreščanin zadovoljan je činjenicom što će se igrači  odmaknuti od ljetnih vrućina i treninga na umjetnoj travi.

- Na Kupresu ćemo ukupno provesti 10 dana, a pripreme ćemo završiti 8. kolovoza prijateljskom utakmicom s Hrvatskim dragovoljcem. Specifične su naše pripreme, ove sezone opet uvodimo novi kontingent mladih igrača koji će se prema potrebi povremeno priključivati juniorima, ali ih želimo polako privikavati na seniorski nogomet. U svakom slučaju pripremat ćemo igrače za sve ono što ih čeka u drugoligaškom nadmetanju, a sigurno je da ćemo kroz sezonu u pojedinim periodima na raspolaganju imati i ponekog prvotimca, vjerujem da će to u prvom redu biti mladi igrači. Druga momčad zamišljena je kao poligon za mlade igrače koji još nemaju iskustva u prvoj momčadi, ali i u njoj trebaju participirati i mladi talentirani igrači iz prve momčadi kojima nedostaje minutaže, a predstavljaju budućnost kluba.

Na put su krenuli vratari Ninčević i Baždarić te 22 igrača: J. Bašić, Relota, Šuto, Batarelo, Radić, Ševelj, Ciprić, Nejašmić, Pasariček, Kosić, Rakić, Čuić, Jenjić, Teklić, Šarić, Bajić, Kreković, Brnić, Kovačević, Prtajin, Špikić i Vušković.

- Nažalost s nama nije Jurica Pršir koji još nije zaliječio mononukleozu, zatim Jakov Blagaić koji se oporavlja od ozljede, Dino Skorup koji radi individualno u Splitu te dva albanska U-19 reprezentativca Delova i Balaj. Oni se nalaze na probi, a zbog problema s vizama će ostati na Poljudu gdje će trenirati s juniorima i našim kondicijskim trenerom Ivanom Zorićem. Zamišljeno je da odradimo najprije jedan tjedni mikrociklus koji će završiti utakmicom u subotu, najvjerojatnije protiv Tomislavgrada, dok ćemo nakon još četiri dana intenzivnog rada pripreme završiti utakmicom protiv Hrvatskog dragovoljca.

Drugoligaško natjecanje prošle godine je bilo izuzetno uzbudljivo, trokružno se natjecalo 12 klubova, ove godine došlo je do promjene, bit će 14 klubova i igrat će se dvokružno.

- Moje je mišljenje da je to premalo utakmica, žao mi je da se nitko nije sjetio na ovaj sustav od 26 kola dodati playoff i playout. Time bi se dobilo još šest kola i prvenstvo bi dobilo puni smisao. Mislim da takav sustav ne bi odgovarao samo nama, već i ostalim klubovima jer većina igra s vrlo mladim momčadima i to bi dosta pomoglo razvoju tih igrača.

Što Hajduk II može očekivati u takvoj ligi? Je li cilj nastaviti onaj odličan niz igara i rezultata s kraja prošle sezone.

- Svakako, dobili smo niz komplimenata zbog naše igre u tom periodu i to me veseli. Napravili smo plan i viziju kako bi to trebalo izgledati u narednoj sezoni. No ponavljam kako su druge ili B momčadi jedna zaista specifična kategorija, često se zna dogoditi raskorak između plana i vizije koje ste stvorili i stvarnosti. Nama se ove godine dogodilo da je desetak igrača otišlo na pripreme s prvom momčadi i hvala Bogu da je tako, a neki od njih su i zadovoljili kriterije prve momčadi. Stoga danas možemo kazati da naš roster neće biti onakav kakvim smo ga planirali, ali mi ćemo se tome prilagoditi. Ipak moram priznati kako je danas situacija puno bolja nego li je bila prije godinu dana, sada već imamo određeni broj igrača s drugoligaškim seniorskim iskustvom što prošle godine nije bio slučaj. Ukratko naš cilj je ostati prepoznatljivima i igrati jedan lijep i kombinatorni nogomet. Možda ćemo u samoj izvedbi nešto i mijenjati, ali znamo što je nogomet koji može zadovoljiti Hajdukove navijače i tome ćemo stremiti. 

30/7/2018 - 14:01 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić/hajduk.hr