Mobile menu
Finale na Poljudu: Hajduk i Rijeka danas od 19 sati igraju za trofej SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa!

Finale na Poljudu: Hajduk i Rijeka danas od 19 sati igraju za trofej SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa!

 
26/5/2022 - 07:14 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Rijeka - Hajduk 1:3 (Split, 26/5/2022)"

Nogometaši Hajduka danas od 19 sati igraju s Rijekom na Poljudu utakmicu koja će odlučiti osvajača trofeja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Iako se igra na Poljudu, formalni domaćin ove utakmice je Rijeka. 

- Cijela ekipa i ja smo uzbuđeni što nas čeka ova utakmica i privilegirani smo što možemo igrati zadnju utakmicu u sezoni na Poljudu i boriti se za trofej. Nadam se da će ishod ove utakmice donijeti sreću i zadovoljstvo svima u Splitu i Dalmaciji – ovako je finale Hrvatskog kupa najavio trener Bijelih Valdas Dambrauskas na jučerašnjoj konferenciji za medije, a najbolji strijelac HT Prve lige Marko Livaja je dodao: 

- Vratio sam se u Split jer želim s Hajdukom osvajati trofeje, a pogotovo me veseli što šansu za pobjedu imamo u Splitu pred našim navijačima koji su već odavno zaslužili trofej. Utakmica će sigurno biti zahtjevna i pobijedit će ona ekipa koja bude psihički jača. Moram naglasiti da smo spremni, iskusni, osjećamo pozitivno iščekivanje pred utakmicu i pobjeda će doći ako budemo pratili trenerove upute.

Do prilike za osvajanje trofeja Hrvatskog kupa Bijeli su stigli pobijedivši u gostima Primorac Biograd na Moru rezultatom 2:1 u 1/16 finala. Zatim su u sljedećem susretu slavili u gostima kod Belišća s 5:1 da bi u četvrtfinalu svladali Lokomotivu u Kranjčevićevoj rezultatom 6:3. Momčad trenera Valdasa Dambrauskasa u samu završnicu natjecanja plasirala se 2:1 pobjedom protiv Gorice na Poljudu. 

Rijeka je svoj put do finala započela pobijedivši Pitomaču sa 7:0, zatim Oriolik sa 6:0, u četvrtfinalu su svladali Dinamo na Maksimiru rezultatom 3:1, a do finala su stigli svladavši Osijek na Rujevici s 3:2 nakon produžetaka. 

Četiri puta odmjerile su ove dvije momčadi snage u prvenstvu i svaki put slavili su gosti. Najprije je Rijeka pobijedila na Poljudu s 2:1, zatim je Hajduk na Rujevici slavio s 3:2, pa opet Rijeka u Splitu s 3:1 da bi u posljednjem susretu hajdukovci upisali uvjerljivu pobjedu od 3:0 u Rijeci. 

Glavni sudac utakmice je Fran Jović iz Zagreba, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Kruno Šarić iz Županje, a četvrti sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a asistent VAR suca Igor Krmar, također iz Zagreba. 

Dodajmo kako ulaznica za ovu utakmicu u slobodnoj prodaji više nema, međutim HNK Hajduk je sa svojim sponzorima i partnerima pripremio fan zonu  za navijače koja će u četvrtak biti smještena na splitskoj Rivi. Program na Rivi počinje u 11 sati, a od 19 sati organizirano je zajedničko gledanje utakmice na veliko LED ekranu smještenom na dnu Rive. 

26/5/2022 - 07:14 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr