Mobile menu
Damir Burić: Hajduk mi je veliki izazov i ostvarenje sna

Damir Burić: Hajduk mi je veliki izazov i ostvarenje sna

 
30/5/2015 - 09:50 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Novi trener Hajduka je Damir Burić, 50-godišnji Splićanin (rođen je 7. srpnja 1964.) koji će biti predstavljen na konferenciji za novinare u ponedjeljak 1. lipnja 2015. godine u Poljudu. 

“Najprije se želimo zahvaliti našem dosadašnjem treneru Hariju Vukasu koji je pomogao Klubu u izazovnom trenutku i koji je na kraju s momčadi izborio plasman u Europu, što smo postavili za cilj u ovoj sezoni. Hari Vukas će ostati u Klubu u nekoj drugoj ulozi. Što se tiče novog trenera, odlučili smo se za gospodina Damira Burića s kojim smo već duže vrijeme bili u kontaktu i razgovorima. Smatramo da je gospodin Burić najbolji izbor, trener koji će odgovoriti na zahtjeve koji nas čekaju u sljedećoj sezoni”, izjavio je predsjednik Hajduka Marin Brbić.  

Damir Burić već 27 godina živi i radi u Njemačkoj gdje je proveo veliki dio svoje igračke i cijelu dosadašnju trenersku karijeru.

Igrao je za Waldhof Mannheim, FC Ingolstadt, SC Freiburg i Borussiju Mönchengladbach.

Damir Burić je trener s diplomom Hennes-Weisweiler Akademije u Koelnu, a svoj prvi trenerski posao odradio je u Ingolstadtu gdje je s 26 godina bio trener-igrač. 

Nakon završetka igračke karijere, Burić je od 2001. godine bio trener u poznatom internatu SC Freiburga, a poslije toga trener u stožeru prve momčadi SC Freiburg u mandatu Volkera Finkea i Robina Dutta.

S trenerom Robinom Duttom, Damir Burić je nastavio suradnju u Bayeru 04 iz Leverkusena s kojim je igrao u osmini finala Lige prvaka te konačno u Werderu gdje je također bio prvi suradnik glavnog trenera.

Osim iskustva rada u klubovima, Burić je bio u stožeru U-21 reprezentacije Njemačke pod vodstvom Rainer Adriona za EP u Izraelu.

“Dolazak u Hajduk predstavlja mi veliki izazov s profesionalne strane, ali to je strast, ljubav i ponos za mene osobno jer sam toliko vezan uz Hajduk. Kao igrač nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način. Iz Splita sam otišao u inozemstvo, a danas se vraćam u drugoj ulozi. Sretan sam i ponosan zbog toga”, kazao je Burić.

O očekivanjima novi trener kaže:

“Pratio sam sve utakmice Hajduka u zadnje vrijeme. Jako sam dobro upoznat s igračima i situacijom. Naravno, kad počnem raditi imat ću potpunu sliku. Ono što mi je cilj s Hajdukom u nogometnom smislu to je napraviti jednu modernu, prepoznatljivu, dinamičnu i agresivnu momčad. Prepoznao sam ideje i strategiju koju su čelni ljudi Hajduka pred mene postavili i vjerujem da ćemo zajedno napraviti dobar posao”, poručio je novi trener Hajduka Damir Burić.

30/5/2015 - 09:50 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr