Mobile menu
Balakov: Idemo po trijumf!

Balakov: Idemo po trijumf!

 
9/9/2011 - 11:41 sati
Ostale vijesti

Još jedan dan je ostao do najvećeg derbija hrvatskog sporta između Hajduka i Dinama na Poljudu. Igrači obje momčadi imaju dodatni motiv za dokazivanje u ovoj utakmici. Njihovu predstavu pratit će skauti iz najjačih europskih liga. Tako će se u poljudskoj loži naći predstavnici Manchester Uniteda, Arsenala, Blackburna, Seville, Valencije Werdera, Stuttgarta, Toulusea, Marseillea, Dinamo Kieva i brojnih drugih.

Trener Krasimir Balakov očekuje pobjedu, zapravo siguran je da će tri boda ostati na Poljudu ukoliko njegovi igrači ispune sve ono što od njih traži, a to je borba, karakter i motiviranost. Bugarski stručnjak raspolaže s dvadeset igrača, nedostajat će mu Tičinović, Glumac, Vejić i Krešo Ljubičić. Atmosfera u momčadi je, kaže Balakov, perfektna i siguran je kako će navijači u derbiju dobiti ono što žele. Često u ovakvim utakmicama baš oni znaju biti 12. igrač koji Hajduka odvede do pobjede. 

"Navijači su naš dvanaesti igrač"

- Mi u svim utakmicama idemo na pobjedu, pa tako i protiv Dinama. Kada bi igrači napravili sve što od njih tražim 99.9 posto sam siguran da je pobjeda naša. Od kada sam ja trener Hajduka, navijači su svaku utakmicu bili 12. igrač. Ipak, kod ovakvih utakmica potrebno je malo veće strpljenje ali garantiram da će ekipa imati volju, karakter i da će se boriti do zadnje sekunde, najavio je derbi Krasimir Balakov.

Igrači Hajduka redom hvale bugarskog stručnjaka, malo koji trener je na Poljudu uživao ovakav respekt igrača, hvale ga čak i oni koji ne igraju. Anas Sharbini je tako u četvrtak rekao kako je Balakov sigurno bolji trener od Krune Jurčića i to je po njemu najveća prednost Hajduka. Trener "bijelih" se danas samo nasmijao na tu konstataciju

- Naša najveća snaga je kolektiv i atmosfera u momčadi, ja vjerujem u momčad i oni vjeruju u mene, tim putem moramo ići dalje. Ja prije svega želim dobru atmosferu, imamo i mlade igrače koji su integrirani u ekipu, imamo mnogo stranaca i sa svima moram raditi.. Mislim da igrači osjete što mi treneri hoćemo od njih i to daje jednu dobru atmosferu, smatra bugarski stručnjak.

Nema nervoze ni treme

Na klupi Hajduka odradio je već tri jake utakmice, međutim svi su mu pričali kako se derbi s Dinamom ne može mjeriti s ničim. Ipak, Balakov tvrdi da nema nervoze ni treme kod njega. Onaj tko je nervozan treba ostati kući, smatra trener "bijelih".

- Dinamo je jedna kvalitetna ekipa s ogromnim samopouzdanjem stečenim nakon ulaska u Ligu prvaka. Ipak, meni je važnije kako ćemo mi igrati. U ova tri mjeseca postigli smo veliki napredak međutim ima tu još stvari koje treba korigirati. Mislim da su se tenzije između nas i njih uspjele smiriti pred derbi. Normalno je da između dva kluba postoji rivalstvo ali najbitnije je da sutra bude jedan pravi spektakl bez incidenata i da pobjedi nogomet - zaključio je Balakov.







Preneseno s Dalmacija News

9/9/2011 - 11:41 sati
Ostale vijesti