Mobile menu
Ante Roguljić: Odluka je bila lagana jer sam oduvijek sanjao da zaigram za Hajduk

Ante Roguljić: Odluka je bila lagana jer sam oduvijek sanjao da zaigram za Hajduk

 
15/6/2015 - 20:10 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr

"Zadovoljan sam i sretan zbog dolaska u Hajduk", bila je prva reakcija Ante Roguljića nakon što je na Poljudu u društvu sportskog direktora Gorana Vučevića potpisao za Hajduk ugovor na godinu dana.

Roguljić dolazi na posudbu iz Red Bull Salzburga. 

"Za mene je odluka bila lagana. Jer svatko tko se rodio u Splitu i tko je hajdukovac od rođenja sanja o tome da jednog dana zaigra u dresu Hajduka. I ja sam o tome sanjao, i eto, to mi se na sreću i ostvarilo." 

Mladi nogometaš, koji je po godinama izlazni junior, ima iza sebe seniorsko iskustvo jer je upisao nastupe za Red Bull Salzburg, a stalno je igrao na posudbi u austrijskom drugoligašu Lieferingu. 

Dolazak u Hajduk bit će novi iskorak i novi izazov u njegovoj karijeri. 

"Dolazim s puno motiva i velikom ambicijom da se pokažem i nametnem treneru Damiru Buriću o kojem sam čuo sve najbolje. Želim pomoći Hajduku da bude još bolji. Vidio sam danas ždrijeb novog prvenstva i jedva čekam derbi s Dinamom. Želio bih da odmah pokažemo da će za Hajduk ova sezone biti puno bolja nego prošle sezone. 

U Hajduku Roguljića čekaju poznata lica. Puno je njegovih vršnjaka s kojima se poznaje iz djetinjstva, iako nikad nije zaigrao u Hajduku, ali igrali su zajedno u mladim selekcijama Hrvatske. 

"To je dobra stvar jer smo svi željni dokazivanja i napredovanja. Igrao sam s Bašićem, Grbićem, Vlašićem, Balićem i Malokuom... Neće mi biti problem uklopiti se u momčad. Jedva čekam svoju prvu utakmicu za Hajduk", poručio je Ante Roguljić.

"Ante Roguljić je mlad igrač, 19 mu je godina. Talentiran je, i posjeduje ogroman potencijal. To je razlog zašto smo ga doveli. Naravno, također važna stvar ovoj priči je to što je Ante Roguljić naše dite, rođen je u Splitu, ali je Vranjičanin, njegova obitelj je iz Vranjica. Ante osjeća Hajduk kao svoj klub", izjavio je za hajduk.hr sportski direktor Hajduka Goran Vučević

Ante Roguljić rođen je 11. ožujka 1996.. Kao dijete igrao je za Omladinac iz Vranjica, pa kasnije za splitski Adriatic, odakle je otišao u Austriju. 

Standardni je reprezentativac Hrvatske, najbolji strijelac svoje generacije u kadetskoj reprezentaciji (U-17) izbornika Ivana Gudelja i kapetan juniorske reprezentacije (U-19) kod izbornika Zorana Vulića, a igrao je zajedno s Ivom Grbićem, Josipom Bašićem, Andrijom Balićem i Nikolom Vlašićem u zadnjim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

"Ponosni smo da smo tandemu naših bisera Andriji Baliću i Nikoli Vlašiću, i cijeloj toj grupi mladih igrača, pridužili i Antu RoguljićaVjerujemo da će Hajduk u novoj sezoni biti prepoznatljiv upravo po toj okosnici koju čine naši mladi talentirani igrači", zaključio je sportski direktor Goran Vučević.  

15/6/2015 - 20:10 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr