Mobile menu
Intervju s kandidatom za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split: Damir Dominiković

Intervju s kandidatom za Nadzorni odbor HNK Hajduk Split: Damir Dominiković

 
4/7/2022 - 10:00 sati
Klub
Sve vijesti vezane za temu "Izbori za Nadzorni odbor 2022. (HNK Hajduk Split)"

Na ovogodišnjim izborima 15. srpnja, koji se održavaju elektronskim putem, sudjelovat će osam kandidata među kojima će aktivni članovi s pravom glasa odabrati petoricu nadzornika Hajduka. Svi aktivni članovi s pravom glasa koji žele sudjelovati mogu se registrirati do 6. srpnja na adresi https://izbori.nashajduk.hr/. Kako biste pobliže upoznali kandidate, proučite njihove životopise na adresi https://hajduk.hr/klub/izbori/kandidati.

Uz životopis, uvid u njihovo iskustvo, motivaciju i razumijevanje Hajduka možete također dobiti čitajući ovaj intervju koji je dostupan i u videoformatu na HDTV-u. 

Dobar dan, gospodine Dominiković. Možete li nam se za početak predstaviti u nekoliko rečenica? Koliko imate godina, odakle dolazite i gdje trenutačno radite?

- Ja sam Damir Dominiković. Imam 43 godine, rođen sam u Metkoviću, a trenutačno živim u Zagrebu i radim u društvu Henkel Hrvatska.

Uz ovu vašu trenutačnu poziciju, možete li nam ukratko ispričati kako je teklo vaše obrazovanje te razvoj poslovne karijere?

- Nakon završetka srednje škole diplomirao sam na Fakultetu prometnih znanosti i završio sam poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nakon studija zaposlio sam se u prodaji društva Henkel Hrvatska, gdje sam prošao sve stepenice do pozicije direktora prodaje i distribucije u Hrvatskoj i regiji, a 2019. godine imenovan sam direktorom prodaje za hrvatsko tržište. Dvije godine poslije, 2021., imenovan sam direktorom prodaje za regiju Adria.

Vaša je tvrtka i sponzorski podržavala Hajduk godinama i u određenoj ste mjeri i upoznati sa situacijom u klubu od ranije. Koliko će vam to iskustvo pomoći ako postanete dio Nadzornog odbora Hajduka?

- Sigurno će mi pomoći zato što sam predstavnik društva koje je više od 10 godina sponzor Hajduka i upoznao sam u zadnjih 10 godina sve članove Uprave, predsjednike Uprave i način njihovog rada, tako da sam uvjeren da će mi to samo biti benefit u obavljanju nadzorničkog posla.

S obzirom na narav nadzorničke uloge, koje će vam od poslovnih iskustava najviše pomoći ako postanete nadzornik Hajduka?

- Sigurno komercijalni poslovi. To će biti područje u kojem ću ja najviše moći dati zato što se taj dio veže na ovo što trenutačno radim u svojoj karijeri.

Trenutačno ste na poziciji direktora prodaje. Kako te vještine možete iskoristiti kao dio Nadzornog odbora Hajduka?

- Iskustvo upravljanja i nadziranja prodaje u društvu u kojem ja trenutačno radim i iskustvo vođenja velikog tima koji je pod mojom ingerencijom sigurno će mi pomoći i u nadziranju obavljanja poslova samog Hajduka.

Član ste i Hajdučke zajednice već više od godinu dana. Možete li opisati koliko će vam to iskustvo biti korisno ako postanete član Nadzornog odbora?

- Kao član Hajdučke zajednice u zadnjih godinu dana sudjelovao sam na mnogim sastancima sa svim dionicima kluba i svakako svim budućim kandidatima koji se žele uključiti u rad kluba preporučujem da se učlane u Hajdučku zajednicu.

Što Vas je motiviralo da se prijavite na izbore za Nadzorni odbor Hajduka?

- O Hajduku dugo razmišljam i on je često u mojim mislima, pogotovo od promjene modela upravljanja. Otkada sam stekao uvjete da mogu sudjelovati na natječaju, ja sam tu na dispoziciji. Aktivno pratim stanje u klubu i imam iskustvo u uspješnom trgovačkom društvu koje mogu iskoristiti i pomoći Hajduku.

Koje po vama osobine treba imati dobar član nadzornog odbora i što su njegove ključne zadaće u radu društva?

- Mislim da je prva osobina da svaki član nadzornog odbora treba znati koja je uloga upravnog odbora i koja je uloga nadzornog odbora. Drugo, osobine koje ja mislim da treba imati član nadzornog odbora jest iskustvo upravljanja velikim sustavima u velikim društvima i nikako se ne miješati u upravni odbor kluba.

Kako vidite trenutačni rad Uprave i na temelju čega ćete ga procjenjivati?

- Pa trenutačni rad Uprave ocijenio bih kao jako dobar. Nakon devet godina osvojili smo trofej. Ono što se meni posebno sviđa, posebno kod našeg predsjednika gospodina Jakobušića, jest direktnost – diskretnost. Po meni to su odlike velikih menadžera i sigurno u budućnosti možemo očekivati još bolje rezultate.

Što biste izdvojili kao posebnost Hajduka u odnosu na druga dionička društva? Koja je najveća razlika nogometa u odnosu na druge biznise ili djelatnosti?

- Kao najveću razliku između Hajduka i drugih klubova u regiji istaknuo bih snažnu povezanost kluba sa zajednicom. Tu poglavito mislim na grad i županiju, na regiju. Na navijače koji preko udruge Naš Hajduk imaju preko 30% dionica kluba, na demokratske izbore za članove Nadzornog odbora i ono što bih izdvojio kao bitno – potpisan Etički kodeks svih zaposlenika u klubu.

I za kraj, koji biste trenutak s Hajdukom izdvojili kao poseban za vas? 

- Trenutak koji bih ja izdvojio – ima ih jako puno – ali sigurno utakmica s Anderlechtom i gol Ante Vukušića u 90 i nekoj minuti. Dodatno, moram nadodati događaj koji se dogodio prije nekih mjesec dana kada smo osvojili Kup. Tu ne bih rekao da će mi utakmica sama ostati u nekom sjećanju budući da smo bili premoćni, ali atmosfera koja je bila prije, za vrijeme i nakon utakmice sigurno će mi ostati u dugom sjećanju.

4/7/2022 - 10:00 sati
Klub