Mobile menu
Završen ''3. Nogometni kamp vratara HNK Hajduk''

Završen ''3. Nogometni kamp vratara HNK Hajduk''

 
20/6/2019 - 13:30 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Nogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji danNogometni kamp vratara 2019. - zadnji dan
Nogometni kamp vratara 2019. - zadnji dan

Na Poljudu je dodjelom diploma završen ''3. Nogometni kamp vratara HNK Hajduk'' za dječake rođene od 2005. do 2012. godine. Tijekom četiri dana mladi vratari su uz pomoć osam trenera Hajdukove Akademije upijali znanja i vještine potrebne da jednog dana izrastu u prvoligaške vratare. Koordinator kampa Zlatko Runje pojasnio nam je na čemu je bio naglasak:

- Po planu i programu koji je izrađen unutar Akademije odrađeno je šest treninga. Kroz nekoliko osmišljenih igara prošli smo sve tehničke i taktičke elemente. Dio edukacije bio je posvećen zdravoj prehrani, a polaznici su saslušali i predavanja naših psihologinja i pedagoginja, dok im je kroničar kluba Jurica Gizdić govorio o povijesti Hajduka, nakon čega su u pratnji vodiča razgledali trofejne dvorane na Poljudu. Posljednjeg dana kampa svi su malo osjetili glavni teren stadiona Poljud, uz razne igre kroz koje su mogli primijeniti sve usvojene tehničke i taktičke elemente te pokazati svoju kreativnost. Osim toga upriličeno je druženje i fotografiranje s igračima i trenerima prve momčadi i dodjela diploma. Želimo da kamp postane tradicionalan, održavamo ga već treću godinu i želimo produbiti svijest kako vratari nisu izolirane jedinke na terenu, već aktivni sudionici igre u modernom nogometu - zaključio je Runje.


U kampu se educiralo 36 mladih vratara iz raznih krajeva Hrvatske te BiH i Njemačke. Josip Jelavić došao je iz Vrgorca, ima 11 godina i trenira u Ljubuškom.

- Ovo mi je treće sudjelovanje u kampu i baš mi je lijepo. Imam nekoliko prijatelja iz prošlih sezona, najbolji sam s Ivanom Perišićem. Najdraži hrvatski vratar mi je Stipe Pletikosa, a strani Manuel Neuer.  

Toma Peljić došao je je iz Kaštel Starog, trenira u Valu, ali sa samo sedam i pol godina još nije okusio natjecateljske vode.

- Danijel Subašić mi je najdraži vratar i baš mi je gušt bilo vidjeti njegov dres s utakmice protiv Barcelone u trofejnoj dvorani. Prvi put sam u kampu i prijatelji su mi uglavnom u mojoj, najmlađoj grupi.

Iz Poreča je u Hajdukov kamp stigao Niko Bezmalinović, 10-godišnjak koji brani u Višnjanu.

- Meni je ovo treći kamp, bio sam i u Makarskoj. Prošle godine sprijateljio sam se s Markom s Korčule, uživamo i ove godine. Lijepo mi je u Splitu, a ova četiri dana sa mnom je i tata.


Emanuel Zlački je jedanaestogodišnji vratar Prigorja iz Markuševca, a najdraži vratar mu je Gigi Buffon. Završio je četvrti razred, a u Splitu nema problema sa smještajem jer mu tu žive baka i djed, a osim nogometa uživa i u kupanju na splitskim plažama.

Marko Šain došao je iz Zavalatice s otoka Korčule, ovo mu je drugi boravak u kampu. Marko ima 11 godina i rođendan je proslavio baš u kampu. Na Korčuli vrijedno trenira i vratar je u BŠK Zmaju iz Blata, a vratarski uzor mu je David De Gea.

Nakon podjele diploma mladi vratari krenuli su svojim kućama uz pozdrav i obećanje: 'Vidimo se i dogodine na istom mjestu'!

20/6/2019 - 13:30 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr