Mobile menu
Započinje novo europsko putovanje: Hajduk protiv Gzire United danas od 18 sati

Započinje novo europsko putovanje: Hajduk protiv Gzire United danas od 18 sati

 
9/7/2019 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Gżira United - Hajduk 0:2 (Centenury Stadium, Ta' Qali, 9/7/2019)"

Centenary stadion u gradu Ta' Qali na Malti bit će početna točka nove natjecateljske sezone Hajduka. Bijeli danas u 18 sati protiv malteške momčadi Gzira United započinju novo europsko putovanje. Službeno će danas biti otvorena sezona 2019/2020.

Pripreme Bijelih trajale su ukupno 29 dana, prvi dio priprema odrađen je na Poljudu, dok se drugi dio trenažnog procesa radilo na Pohorju. Odigrali su hajdukovci ukupno pet prijateljskih susreta u pripremnom razdoblju (Solin, Krilja Sovjetov, Aluminij, Slask Wroclaw i Zarja), a momčadi su se u međuvremenu priključila dvojica igrača, stoper Stefan Simić i lijevi bek Ivan Dolček.

Bijeli su na otočnu državu u srcu Mediterana stigli u nedjelju u večernjim satima, a u ponedjeljak su, 24 sata prije početnog sučevog, zvižduka odradili i službeni trening. Vrijeme je vruće i sparno, temperatura je u pojedinim dijelovima dana dosegla vrijednost od 37 stupnjeva Celzijeva, dok se danas u vrijeme početka susreta očekuju 32 stupnja. 

- Upoznajemo se s uvjetima ovdje, vrućina i igralište, igrači su spremni za utakmicu. Dolazi nam prerano, jer smo tek nepunih mjesec dana u pripremama, ali smo ovu utakmicu uračunavali u to. Ne podcjenjujemo protivnika, to je sigurno, vidim to kroz razgovor s igračima. - poručio je na službenoj konferenciji za medije trener Hajduka Siniša Oreščanin koji je na put poveo sljedećih 18 igrača koji će konkurirati za ovaj dvoboj:

1 Tomislav Duka, 3 Borja López, 5 Hamza Barry, 6 Darko Nejašmić, 7 Ádám Gyurcsó, 8 Stefan Simić, 14 Oleksandr Svatok, 18 Dino Beširović, 19 Ivan Delić, 21 Jairo, 23 Anthony Kalik, 24 Stanko Jurić, 31 Ivan Dolček, 33 Domagoj Bradarić, 34 Ardian Ismajli, 40 Marin Ljubić, 47 Francesco Tahiraj i 93 Bassel Jradi.

Gal Leibovitz iz Izraela bit će glavni sudac današnjeg prvog službenog ogleda Bijelih u novoj sezoni, a pomagat će mu sunarodnjaci Tom Adi, Moshe Bohbot i Shalom Ben Avraham.

9/7/2019 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr