Mobile menu
Za uspjeh je nužna promjena karaktera!

Za uspjeh je nužna promjena karaktera!

 
22/11/2011 - 15:21 sati
Prva momčad

Već mjesec dana sam o tom razmišljao ali sad je došlo vrijeme da reagiram. Trener sam koji stoji uvijek iza igrača ali utakmica protiv Lokomotive prelila je čašu i bila je potrebna reakcija. Sigurno Tičinović, Trebotić i Glumac imaju svaki za sebe kvalitet i budućnost u drugim momčadima ali u mom planu nemaju mjesto u u Hajduku. Usto, otkad sam ja tu uvijek su bili nezadovoljni svojim statusom i to je sada za mene završena tema – poručio je trener Hajduka, Krasimir Balakov.

Iako je pred Bijelima prva utakmica četvrtfinala Kupa sa Zagrebom na Poljudu (srijeda, 16 sati), uglavnom se pričalo o odluci kojom se navedenom trojcu zatvaraju vrata prve momčadi.

– Pričao sam i s Upravom o tome. Normalno je da budu informirani o mojim rješenjima i kao što vidite, stoje iza mene – dodao je Bugarin.

Možda i po prvi put od dolaska na klupu Bijelih Krasimir Balakov je izgledao ljut, bijesan kao ris. Ljut je na igrače, to nije mogao niti želio skriti.

– Klima u momčadi nije takva kakva treba biti, mnogo je negativne energije. Također, ono što interno pričamo u svlačionici nakon pet minuta izlazi u novine! Rekao sam igračima da to nema nigdje na svijetu i to je nešto što kvari atmosferu u momčadi - istaknuo je bugarski trener dodajući kako od svojih ideja neće odstupiti. Niti po cijenu otkaza.

– Kategoričan sam da Hajduk mora nešto promijeniti a to je karakter igrača i ekipe. Svaki igrač mora pojedinačno promijeniti ego, staviti se na raspolaganje momčadi. Ako se nema kvaliteta za neke veće rezultate, onda se mora ostaviti srce i duša na terenu. I u svom stavu neću popustiti niti milimetar, pa ako uprava kaže Balakov idi ja ću otići. Ali milimetar neću odstupiti od svog plana - uspio je završiti razgovor na temu "odbačenog trojca".

U srijedu na Poljudu će Hajduk ugostiti Zagreb, u prvom srazu četvrtfinala Kupa. Rezoniran je Balakov, to je posljednja prilika da se Bijelima oduže navijačima i Torcidi.

– To je nova situacija, treba sve smiriti i biti pametni sutra. Moramo proći u polufinale – završio je bugarski trener.


foto: Miro Gabela
preneseno s dalmacijanews.com
 

22/11/2011 - 15:21 sati
Prva momčad