Mobile menu
Visoka pobjeda juniora protiv Cibalije

Visoka pobjeda juniora protiv Cibalije

 
29/10/2022 - 12:24 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Cibalia 4:0 (1:0)
1. HNL – 11. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Marino Majstrović (Split)
Strijelci: 1:0 Nazor (4), 2:0 Duić (54), 3:0 Vrcić (61), 4:0 Antunović (83)
Hajduk: Fesyuk, Hrvojević, Čulina (od 46. Vušković), Pavić (od 73. Antunović), Đolonga (od 63. Hrgović), Klarić-Kukuz (od 62. Ćalušić), Jurak (od 46. Šemiga), Sigur, Nazor, Jemo (od 46. Vrcić), Duić.

Juniori Hajduka ostvarili su visoku pobjedu od 4.0 u 11. kolu 1. HNL. Iako je trener Bijelih Marijan Budimir  odmarao većinu igrača koji su ostvarili sigurnu pobjedu  u prvoj utakmici drugog kola UEFA Lige mladih u Fieru, Hajduk je bez većih problema došao do bodova.

Bijeli su odlično započeli utakmicu, već u četvrtoj minuti poentirao je iz blizine Krešimir Nazor, nakon dobrog ubačaja s desne strane. Izgledalo je da ćemo gledati jednosmjernu utakmicu, no ostatak prvog poluvremena to je u potpunosti demantirao. Nije bilo pravih prigoda, a Cibalia je uspijevala gotovo ravnopravno parirati Bijelima.

Nakon odmora situacija se u potpunosti promijenila. Trener Budimir obavio je tri izmjene, a igrači s klupe sudjelovali su u mnoštvu vrlo opasnih akcija. Već u drugoj minuti nastavka Nino Duić opasno je zaprijetio glavom nakon ubačaja s desne strane. U 54. minuti čista prilika za Bijele. Vjeko Šemiga je precizno ubacio s desne strane i pogodio Jeru Vrcića, a njegov udarac s pet metara nevjerojatno je obranio Leon Lovrić. U istoj minuti Vrcić se vanserijskim okretom oslobodio svog čuvara i šutirao, Lovrić je skrenuo loptu u vratnicu, a Duić najbrže reagirao i ubacio je u mrežu. Odličnu akciju za treći gol pokrenuo je Luka Sigur dubinskom loptom na desni bok, Mark Hrvojevic precizno je ubacio, a Vrcić pogodio mrežu.

Nisu se Bijeli zadovoljili s 3:0, nastavili su s napadima, najopasnije akcije u periodu od 67. do 80. minute kreirali su najprije dobrim prodorom Hrvojevic, pa potom udarcima glavom Luka Vušković i Mate Antunović. Ovaj potonji u 83. minuti ipak se upisao u listu strijelaca. Primio je grudima preciznu dubinsku loptu, oslobodio se pratnje i precizno pogodio. Četiri minute prije kraja Vrcić je driblingom stvorio priliku, šutirao s pet metara u sami kut, a rezervni vratar Luka Marijanović odličnom intervencijom nogom je izbio loptu s gol crte. Jedinu priliku Cibalia je stvorila u 88. minuti. Karlo Bučak oduzeo je jednu loptu u šesnaestercu Bijelih i iz blizine šutirao visoko preko gola.

29/10/2022 - 12:24 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr