Mobile menu

Cibalia

Cibalia

0:4

Hajduk II

Hajduk II

Natjecanje: 6. kolo
Mjesto: Vinkovci
Datum: 21/9/2019
Visoka pobjeda Hajduka II u Vinkovcima

Visoka pobjeda Hajduka II u Vinkovcima

 
21/9/2019 - 16:15 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

CIBALIA - HAJDUK II  0:4 (0:1)
2. HNL – 6. kolo
Stadion: Cibalia 
Gledatelja: 550 
Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica)
Strijelci: 0:1 Bajić (5), 0:2 Bajić (55), 0:3 Bajić (60), 0:4 Pršir (67) 

CIBALIA: Marijanović, Salapić, Bukvić (od 61. Kerić), Matošević, Bajić, Dejanović (od 61. Tadić), Vincetić (od 70. Pavlak), Anočić, Karaula, Kiš, Dogan. 

HAJDUK II: Matijaš, Relota (od 73. Radić), Dellova, Batarelo, Ciprić, Kosić, Skorup, Blagaić (od 65. Pršir), Tolaj, Bajić, Kreković (od 46. Špikić).

Hajduk II je ostvario visoku pobjedu u Vinkovcima. Na četvrtom uzastopnom gostovanju Bijeli su Cibaliji zabili četiri pogotka i zaključili mini seriju izvan Poljuda bez poraza s osam osvojenih bodova. Junak utakmice u Vinkovcima bio je Hajdukov Vinkovčanin Jurica Bajić koji je postigao prva tri gola. Već u petoj minuti Bajić je oštrim prizemnim udarcem svladao domaćeg vratara Ivana Marijanovića i dao naslutiti u kojem pravcu će otići utakmica. U prvom dijelu Cibalia je uspijevala donekle parirati Hajduku i utakmica je obilovala uzbuđenjima pred oba gola. Izdvojiti možemo barem po tri prilike svake momčadi. Bleart Tolaj je minutu nakon prvog Bajićevog pogotka primio Krekovićevu loptu na 10 metara od gola, okrenuo se i šutirao, ali  lopta je prošla iznad prečke. Leon Kreković zaprijetio je u 20. i 33. minuti, oba puta po lijevoj strani. Lomio je svog čuvara i oba puta uspio šutirati, ali je domaći vratar bio dobro postavljen i akcije su završile ubacivanjem iz kuta. Domaći su najveću priliku imali u posljednjim trenucima prvog dijela, oduzeli su jednu loptu obrani Bijelih, a Dominik Dogan je u završnici promašio vrata sa šest metara. Isti igrač minutu ranije dobio je dubinsku loptu i sam krenuo prema Davoru Matijašu, ali ga je sustigao i omeo Lumbardh Dellova. Dogan je i u 26. minuti bio blizu postizanja pogotka, došao je do jedne lopte u šesnaestercu prije Davora Matijaša i poslao je prema golu, ali je spasio Dellova. 

U drugom dijelu na terenu je postojala samo jedna momčad. Igrači trenera Marija Despotovića zagospodarili su terenom, uzeli posjed i dominaciju te bili vrlo efikasni. Dario Špikić i Tolaj zaprijetili su na startu drugog dijela Marijanoviću i bili najava Bajićevih pogodaka koji su prelomili utakmicu u periodu od 55. do 60. minute. Drugi pogodak Bajić je postigao iz situacije jedan na jedan, odmjerenim udarcem sa 16 metara u desni kut, a treći je bio kopija onog iz pete minute. U 66. minuti umjesto Jakova Blagaića u igru je ušao Jurica Pršir te se samo minutu kasnije upisao u strijelce. Špikić je započeo akciju, nastavio je Bajić, a Pršir s 10 m prizemno šutirao u desni kut. Domaćin se nakon ovog pogotka predao, a Bijeli su kontrolirali igru i rezultat do isteka treće minute sudačke nadoknade.

21/9/2019 - 16:15 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr