Mobile menu
Više od 300 djece sudjelovalo u manifestaciji “Živimo Hajduk”

Više od 300 djece sudjelovalo u manifestaciji “Živimo Hajduk”

 
21/6/2019 - 11:28 sati
Ostale vijesti
Foto: Naš Hajduk
Produžite svoje članstvo za 2020. godinu! Sve vezano za Naš Hajduk možete pronaći ovdje

U sklopu druženja na Poljudu održana je i dodjela priznanja najboljem igraču Hajduka u protekloj sezoni po izboru članova, a ono je otišlo u ruke Darku Nejašmiću. Priznanje mu je uručio tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić, a ovo je treća godina u nizu u kojoj članovi ocjenjuju najbolje igrače Bilih.

Manifestacija je nastavljena programom na Rivi gdje su građani imali priliku isprobati sportove poput veslanja, rugbyja, košarke, nogometa i atletike. Također, kako bi osvijestili potrebe sportaša s invaliditetom prikazana je simulacija sporta za slijepe i slabovidne osobe. Program je zaključen na Poljudu gdje su studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu vodili trening selekcije Otvorene škole Hajduka u kojem su svoja teorijska saznanja imali prilike isprobati u praksi. Uz to je uz nadzor profesora Marka Ercega i Ante Rađe putem posebnih uređaja mladim nogometašima praćena srčana aktivnost kako bi se što bolje mogla dozirati opterećenja.

- Ova manifestacija potiče na bavljenje sportom koje sve više izostaje, a u sklopu projekta nastojimo osvijestiti i utjecati na ljude da budu aktivniji. Hajduk je idealan medij za prenošenje takvih poruka, a brojna hajdučka zajednica rado sudjeluje, rekao nam je dizajner metodologije na projektu “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” Tomislav Mikulić, istaknuvši kako su sve aktivnosti manifestacije “Živimo Hajduk” rezultat sjajne suradnje s Kineziološkim fakultetom u Splitu, UniSportom i Otvorenom školom Hajduk.

Sportski dio aktivnosti provodi se u sklopu EU projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”, uz sudjelovanje Kineziološkog fakulteta u Splitu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

21/6/2019 - 11:28 sati
Ostale vijesti
Foto: Naš Hajduk
 • Produži članstvo!

  Klikni i

  Produži članstvo!

  Članova: 17.728

 • Autora Jurice Gizdića

  Knjiga ''Hajduk i svijet''

  Autora Jurice Gizdića

 • Kalendar 2020

  40,00 kuna

 • Upisi u tijeku!

  Otvorena škola HNK Hajduk

  Upisi u tijeku!

 • Turistički obilazak stadiona

  Stadion Poljud

  Turistički obilazak stadiona

 • sezona 2019/20

  Gostujući i treći dres

  sezona 2019/20

  539,00 kn

 • za sezonu 2019/20

  Online pretplate

  za sezonu 2019/20