Mobile menu
Uzvratna utakmica: Hajduk danas od 18 sati igra protiv Vitorije u Guimaraesu!

Uzvratna utakmica: Hajduk danas od 18 sati igra protiv Vitorije u Guimaraesu!

 
10/8/2022 - 07:54 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Vitória SC - Hajduk 1:0 (Guimaraes, 10/8/2022)"

Nogometaši Hajduka danas od 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) igraju uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Vitorije na stadionu Dom Afonso Henriques u Guimaraesu.

- Imamo plan koji želimo realizirati. Moramo imati isti pristup kao i u domaćoj utakmici. Siguran sam da će Vitoria odigrati drukčiju utakmicu od one u Splitu, vjerujem da su bolja momčad od onoga što su pokazali na Poljudu. U Splitu nije lako igrati, ali sutra će oni imati prednost koju smo mi imali na Poljudu. Znam što trebamo raditi. Imamo prednost iz prve utakmice, ali o tome ne smijemo razmišljati. Moramo se fokusirati na način naše igre, na sitne detalje i kako na terenu pokazati naše dobre strane i neutralizirati njihove - istaknuo je trener Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije održanoj uoči današnjeg susreta.

Bijeli su u Portugal stigli s dva gola prednosti nakon što su u prvom susretu pred ispunjenim Poljudom svladali Vitoriju s 3:1. Momčad trenera Dambrauskasa bila je u rezultatskom zaostatku nakon što je Miguel Maga pogodio za prednost gostiju u 61. minuti, međutim hajdukovci su najprije izjednačili u 67. minuti pogotkom Emira Sahitija, a zatim stigli i do potpunog preokreta golovima Darija Melnjaka u 75. te Filipa Krovinovića u 87. minuti utakmice. 

U odnosu na poljudski susret, trener Dambrauskas na raspolaganju će imati stopera Tonija Borevkovića, koji je ovog ljeta stigao upravo iz Vitorije, a prvu utakmicu morao je propustiti zbog suspenzije koju je zaradio u prethodnom europskom susretu nastupajući za portugalsku momčad. 

Hajdukova ekspedicija u Portugal je stigla u ponedjeljak navečer, odsjeli su Bijeli u Bragi nedaleko od Guimaraesa u kojem se danas igra utakmica. Na stadionu domaćina igrači trenera Dambrauskasa jučer poslijepodne odradili su posljednji trening uoči uzvratne utakmice za koju konkuriraju ukupno 23 igrača. 

Sudačka četvorka dolazi iz Turske. Glavni sudac je Ali Palabyik, pomagat će mu Serkan Olguncan i Ceyhun Sesigüzel, a četvrti sudac je Atilla Karaoglan

10/8/2022 - 07:54 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr