Mobile menu
Uvjerljive pobjede pionira i kadeta protiv Rudeša

Uvjerljive pobjede pionira i kadeta protiv Rudeša

 
1/5/2022 - 22:03 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Rudeš  3:0  (2:0)
HNL – 20. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Ante Sočo (Stobreč) 
Strijelci: 1:0 Durdov (7), 2:0 Čular (30), 3:0 Durdov (37) 

Hajduk: Bosančić, Dobronić (od 47. Brnada), Milišić, Kralevski, Mlačić, Čular, Vojvodić, Bistre (od 47. Pregelj), Radman (od 51. Šupić), Ora, Durdov (od 58. Mušura).

U zaostalom susretu 20. kola HNL za pionire, na pomoćnom terenu stadiona na Poljudu susreli su se Hajduk i Rudeš, a Bijeli su zasluženo ostvarili pobjedu od 3:0.  

Već u osmoj minuti susreta mladi Hajdukovci dolaze do vodstva. Duje Milišić je lijepo pronašao Bruna Durdova koji poentira za vodstvo Bijelih. Mogli su domaćini u 12. minuti i do povećanja vodstva, kada je nakon ubačaja s lijeve strane Durdov dobro šutirao, ali se njegov udarac od bloka odbija u korner. 

U 18. minuti gosti su skoro došli do izjednačenja nakon što je Bruno Galeković probio sredinu i silovito zapucao s preko 20 metara, ali golman Bijelih Ivan Bosančić odlično brani. Hajduk povisuje vodstvo u 29. minuti. Nakon slobodnog udarca lopta dolazi na peterac gdje Branimir Mlačić odlično skače i glavom asistira za Roka Čulara, a on bez problema pogađa iz neposredne blizine.  

Na samom početku drugog poluvremena, Durdov zabija još jedan gol za Bijele i osigurava veliku prednost svojoj momčadi. Lijepu akciju domaćih asistencijom petom okrunio je Josip Radman, a Durdov potom smireno pogodio malu mrežu.

Gosti prijete u 57. minuti, Luka Vrzić je ušao u kazneni prostor domaćih, imao je nekoliko slobodnih suigrača, ali se odlučuje za udarac koji prolazi pored gola. Rudeš preuzima dominaciju te ponovno prijeti u 59. minuti udarcem iz daljine preko Franka Jakšića, ali Bosančić odličnom paradom brani ovaj udarac.  

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Bijeli su uspjeli zadržati veliku prednost i osvojiti sva tri boda. 

-

KADETI: Hajduk – Rudeš 4:1  (2:0)
HNL – 20. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Jurić Ante (Split) 
Strijelci: 1:0 Čalušić (35), 2:0 Duić (42), 2:1 Prodanović (48), 3:1 Antunović (60), 4:1 Antunović (83) 

Hajduk: Bezeljak, Hrgović (od 46. Bobanović), Begonja, Šimić, Kavelj, Pavić, Žeravica (od 60. Antunović), Hodak, Duić (od 84. Pućo), Prusina (od 74. Kuvačić), Ćalušić.  

U zaostaloj utakmici 20. kola kadetske HNL Hajduk je pobijedio momčad Rudeša rezultatom 4:1.  

U šestoj minuti Bijeli prvi put prijete preko Marina Ćalušića iz slobodnog udarca s lijeve strane, ali golman Rudeša Eugen Ciban sigurno brani. Odmah u sljedećem napadu Ćalušić ubacuje iz kornera, a Niko Pavić puca glavom malo pokraj gola. U devetoj minuti Noa Vranešić ubacuje oštro u sredinu, ali Bijeli izbacuju u korner nakon kojeg Rudeš ponovno prijeti, ali Raul Bezeljak dobro boksa loptu daleko od gola domaćih. 

Hajduk potom preuzima inicijativu i u 14. minuti Nino Duić nakon driblinga u kaznenom prostoru odlično puca, ali vratar gostiju je siguran.  Hajduk dolazi do vodstva prekrasnim pogotkom Ćalušića s 30 metara iz slobodnog udarca u 35. minuti. Udarac u lijeve rašlje je bio neobranjiv za Cibana. Rudeš pokušava uzvratiti iz slobodnog udarca s 20-ak metara, Erik Riđak je zapucao, ali je bio neprecizan. Bijeli u 42. minuti povećavaju vodstvo na 2:0, Duić je oduzeo loptu, zaobišao vratara i sigurno poentirao za novi pogodak domaćina.  

Gosti smanjuju vodstvo u 48. minuti preciznim prizemnim udarcem Patrika Prodanovića i vraćaju ovoj utakmici neizvjesnost. Sve do 58. minute nije bilo izglednih prilika, a onda je nakon kornera lopta došla do Duića koji puca snažno, ali preko gola. U 60. minuti odlični Duić je poveo po desnoj strani, ušao u sredinu i lijepo asistirao za Karla Antunovića koji u svom prvom dodiru s loptom postiže pogodak i povećava vodstvo na 3:1. U 83. minuti Antunović potvrđuje se kao pojačanje za Bijele i nakon asistaencije Ivana Kuvačića udarcem s 10-ak metara zabija za konačnih 4:1.  

1/5/2022 - 22:03 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr