Mobile menu
Uvjerljive pobjede pionira i kadeta protiv Osijeka (VIDEO)

Uvjerljive pobjede pionira i kadeta protiv Osijeka (VIDEO)

 
22/5/2022 - 14:14 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Osijek 4:0  (3:0)
HNL – 25. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Erceg Mateo (Pristeg) 
Strijelci: 1:0 Vušković (2), 2:0 Vušković (20), 3:0 Vušković (26), 4:0 Durdov (45) 

Hajduk: Bosančić, Dobronić (od 56. Pregelj), Milišić (od 56. Pedisić), Mlačić, Vušković, Čular, Vojvodić, Bistre (od 63. Mušura), Radman (od 51. Šupić), Ora (od 63. Brnada), Durdov (od 51. Pranić). 
U 25. kolu 1 HNL za pionire, na pomoćnom terenu stadiona na Poljudu susreli su se Hajduk i Osijek. Bijeli su puno bolje otvorili utakmicu i poveli sjajnim pogotkom Luke Vuškovića već u drugoj minuti. Vušković je zabio iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca, a loptu je poslao ispod živog zida.  

Nakon pogotka Hajduk dominira i stvara izgledne prilike za povećanje vodstva. U osmoj minuti nakon odličnog driblinga Ivana Ore, Davor Bistre puca preko gola, u 9. minuti Roko Vojvodić puca iz daljine, ali preko gola dok u 13. minuti Bruno Durdov prolazi tri braniča gostiju, lobuje golmana, ali lopta pogađa prečku.  

Osijek je pokušao doći do izjednačenja u 11. i 12. minuti, najprije preko Armanda Šajinovića koji nakon dobrog dodavanja u prostor puca u blok i potom nakon udarca Frana Majdenića koji prolazi preko gola. 

Luka Vušković koji također nastupa i u starijoj, kadetskoj kategoriji povećava vodstvo Hajduka na 2:0 u 21. minuti. Nakon izvedenog kornera s desne strane, stoper Bijelih zabija glavom s pet metara. Nekoliko minuta poslije, u 27. minuti, Vušković postiže svoj treći pogodak također nakon kornera, ali ovaj put silovitim udarcem s 10-ak metara.  

Hajduk povećava vodstvo odmah na početku drugog poluvremena nakon jedne od ljepših solo akcija u ovoj sezoni. Durdov je predriblao prvo obrambenog igrača pa golmana i onda ponovno još jednog obrambenog igrača kada nakon lažnjaka desnom nogom plasira loptu u praznu mrežu.  

Bijeli su sada drugi na ljestvici, imaju 63 boda kao i trećeplasirani Osijek, dok vodeći Dinamo ima jedan bod više. U posljednjem kolu sve tri momčadi imaju priliku za osvajanjem titule prvaka.  

Sažetak utakmice pogledajte na Hajduk Digital TV. 

-

KADETI: Hajduk – Osijek 6:1  (3:0)
HNL – 25. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Vukančić Ivan (Benkovac) 
Strijelci: 1:0 Ćalušić (35), 2:0 Prusina (38), 3:0 Prusina (44), 3:1 Babić (47) 4:1 Žeravica (65), 5:1 Žeravica (74), 6:1 Kavelj (84) 

Hajduk: Fesyuk, Hodak (od 68. Hrgović), Krstanović (od 61. Božić), Begonja (od 75. Šimić), Pavić, Kavelj, Lončar (od 61. Žeravica), Jurak (od 75. Arković), Duić, Ćalušić, Prusina. 

U kadetskoj utakmici Osječanima je pobjeda bila imperativ, s obzirom da su i dalje u borbi za naslov dok je Hajduk osigurao treću poziciju u prvenstvu. Bijeli su dominirali cijelom utakmicom i došli do uvjerljive pobjede. 

Domaći su do vodstva mogli već u osmoj minuti kada Ante Prusina dolazi u situaciju jedan na jedan nakon odličnog proigravanja Luke Juraka, ali njegov udarac odlazi pored gola. Gosti su također bili u izglednoj prilici samo nekoliko minuta nakon, ali odličan udarac Dominika Babića pogađa prečku. 

Nakon odlične akcije i duplog pasa Prusine i Ivana Krstanovića, vratar gostiju radi prekršaj, Jurak preuzima odgovornost izvođenja kaznenog udarca, ali vratar Osijeka Jan Hlapčić spašava Osijek odličnom obranom. 

Hajdukovi igrači su preuzeli kontrolu nad utakmicom i redali izgledne šanse koje dovode do vodećeg pogotka u 34. minuti kada Marin Ćalušić lijepo zabija u desni gornji kut iz slobodnog udarca. Već u 37. minuti Hajduk povećava vodstvo na 2:0. Ćalušić uz gol upisuje i asistenciju dok Prusina lijepo zabija uz lijevu vratnicu.  Na kraju prvog dijela Prusina i Ćalušić odigravaju još jednu odličnu akciju. Ćalušić daje loptu u prostor za Prusinu koji vanjskom pogađa u vratarov bliži kut i povećava vodstvo na 3:0. 

U 47. minuti Babić pogotkom vraća gostima nadu u preokret. Osječani su pokušavali doći i do drugog pogotka, Babić i Petar Ivančan bili su u izglednim prigodama, ali Bijeli potvrđuju ovu pobjedu u 63. minuti nakon pogreške obrane, kada Marino Žeravica krade loptu i povisuje vodstvo na 4:1. Devet minuta kasnije, nakon prodora po desnoj strani, Žeravica zabija u golmanov bliži kut i ponovno se upisuje u strijelce.  

Odličnu igru Bijelih i visoku pobjedu zaključio je Ante Kavelj,  koji u 84. minuti odlično ulazi na drugu stativu nakon ubačaja s desne strane i postavlja konačan rezultat od 6:1.  

Sažetak utakmice pogledajte na Hajduk Digital TV.  

Bijeli u posljednjem kolu prvenstva gostuju u Varaždinu. 

22/5/2022 - 14:14 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr