Mobile menu
Uvjerljiva pobjeda kadeta protiv Lokomotive, poraz pionira

Uvjerljiva pobjeda kadeta protiv Lokomotive, poraz pionira

 
11/11/2018 - 16:00 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Pioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - LokomotivaPioniri i kadeti: Hajduk - Lokomotiva
Pioniri i kadeti: Hajduk - Lokomotiva

Pioniri: Hajduk - Lokomotiva 1:2 (1:0)
Utakmica 11. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 200
Sutkinja: Vesna Budimir (Podstrana)

Strijelci: 1:0 Petrović (14.), 1:1 Batur (41.), 1:2 Capan (50.)

Hajduk: Silić, Đolonga, Botica, Zubanović, Prpić, Klarić-Kukuz, Petrović (od 65. Pućo), Nazor, Škorlić (od 58. Kamber), Brkljača, Vrcić. 

Hajdukovi pioniri poraženi su od Lokomotive rezultatom 2:1 u 11. kolu Prve HNL, momčad Jure Srzića nakon prvog poluvremena imala je vodstvo, ali u drugom dijelu dogodio se preokret uz dva isključena igrača Bijelih.

Nakon početnog ispitivanja snaga Bijeli su vrlo brzo preuzeli konce igre i kreirali nekoliko potencijalno obećavajućih prilika pred vratima gostiju, a prvi pogodak vidjeli smo u 14. minuti nakon sjajne momčadske akcije Hajduka. Sve je počelo od vratara Tonija Silića koji je dodavanjem kroz sredinu izbacio četvoricu igrača Lokomotive, potom su Bijeli kroz nekoliko kratkih paseva prenijeli loptu do Jere Vrcića koji s ruba šesnaesterca odmjerenim udarcem pogađa gredu, lopta se odbija na pet metara do Mislava Petrovića odakle on glavom pogađa nebranjeni dio mreže. 

Nastavio je Hajduk dominirati i nakon postignutog pogotka, a od nekoliko izglednih prilika vrijedi izdvojiti onu Vrcića koji je pokušao atraktivno "škaricama" nakon ubačaja s lijevog krila, međutim lopta je prošla malo iznad grede. 

U drugom dijelu potpuni preokret. Najprije je već u 41. minuti Marko Batur iskoristio grešku Hajdukove obrane, ostao je sam na sedam metara i mirno pogodio za izjednačenje. 

Pet minuta kasnije velika prilika za Hajduk, Vrcić je išao sam prema vrataru gostiju, lijepo ga je prebacio, ali lopta je pogodila vanjski dio mreže. A, zatim u 50. minuti ključni trenutak utakmice. Dominik Prpić je dobio drugi žuti karton zbog prekršaja na 18 metara. Hajduk je ostao s igračem manje, a iz slobodnog udarca Marko Capan pogađa bližu vratnice, lopta se nesretno odbija Siliću od leđa i ulazi u mrežu.

U 56. minuti Marko Brkljača je imao šansu za izjednačenje, pucao je iskosa s desne strane, ali prebacio je vrata. Sve nade hajdukovaca prestale su u 65. minuti kada je Luka Botica zbog prekršaja na 18 metara dobio izravni crveni karton, a rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao. 

Kadeti: Hajduk - Lokomotiva 4:0 (1:0)
Utakmica 11. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 200
Sudac: Toni Bešker (Solin) 

Strijelci: 1:0 Biuk (33.), 2:0 Katuša (44.), 3:0 Katuša (55.), 4:0 Petrović (77.)

Hajduk: Perić, Unušić (od 72. Vukman), Telebar (od 72. Pelivan), Buljan, Škaričić, Galić (od 48. Ćubelić), Biuk (od 67. Petrović), Grabovac, Topić (od 67. Ljubičić), Botica (od 41. Krolo), Katuša.

Kadeti Igora Tolića uvjerljivo su porazili vršnjake iz Lokomotive, utakmica je odlučena početkom drugog poluvremena kada je David Katuša s dva gola ugasio sve nade Zagrepčana.

U prvom dijelu nešto su bolje prilike imali gosti, Hajdukov vratar Ivan Perić izvrsno je u 15. minuti zaustavio udarac Karla Bužanića, a u 23. minut je glavom iz blizine neprecizan bio Gabriel Groznica.

Sigurni Perić je u 32. minuti još jednom pročitao namjeru Bužanića te pokrenuo kontranapad Hajduka kojeg su povukli Bruno Galić i Mate Grabovac, a iz kojeg je Stipe Biuk odmjerenim i preciznim udarcem s 14 metara pogodio suprotni kut i doveo Bijele u vodstvo. 

Do povećanja rezultata došlo je u petoj minuti drugog dijela, David Katuša je iz slobodnog udarca nabacio pred vrata, lopta je preletjela sve igrače, odbila se od trave i završila u samom kutu iza iznenađenog vratara Lokomotive Perića-Komšića.

Katuša je odličnu partiju okrunio golom s bijele točke u 54. minuti nakon što je sam izborio kazneni udarac, a uvjerljiva pobjeda zaključena je golom Leonarda Petrovića u završnim minutama utakmice.

11/11/2018 - 16:00 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr