Mobile menu
Uvjerljiva pobjeda juniora nad Lokomotivom

Uvjerljiva pobjeda juniora nad Lokomotivom

 
24/11/2019 - 16:12 sati
Akademija
Foto: Drago Šimić / hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Lokomotiva 4:1 (2:0)
Utakmica 12. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Sudac: Josip Dugandžić (Komin)
Gledatelja: 200

Strijelci: 1:0 Čuić (20), 2:0 Brnić (44 -11 m), 2:1 Florucz (49), 3:1 Šarić (80), 4:1 Bekavac (90+2)

HajdukSentić, Unušić, Vujčić, Škaričić, Bekavac, Mijatović (od 46. Birkić), Čuić, Jenjić, Šarić (od 83. Biuk), Lauš (od 85. Domančić), Brnić (od 89. Topić). 

Hajdukovi juniori u vrlo kvalitetnoj utakmici pobijedili su Lokomotivu s 4:1 i zadržali prvu poziciju na ljestvici 1. HNL. Prvih 20 minuta igra je bila dosta izjednačena i bez većih prilika. Prvi put Bijeli su zaprijetili iz prekida u 19. minuti. Ante Bekavac ubacio je s desne strane, a u posljednji trenutak je netko iz obrane gostiju podmetnuo nogu i odbio loptu u korner. U nastavku akcije nakon izvedenog kornera Ivan Šarić je u šesnaestercu lijepo odigrao kratku povratnu loptu, prvi udarac Marija Čuića obranio je Luka Ivan Lukić, lopta se odbila do Čuića koji je sada zakucao u mrežu. U 29. minuti milimetri su Bijele dijelili od povećanja vodstva. Tino Blaž Lauš je ubacio visoku loptu s desne strane, gostujući vratar istrčao je u prazno, Ivan Brnić je skočio i glavom uputio loptu prema mreži, ali je Stjepan Jagić sačuvao mrežu gostiju i izbio loptu u korner. Na poluvrijeme se ipak otišlo s dva pogotka prednosti za Bijele. U 43. minuti u šesnaestercu je oboren Lauš, a Brnić je loptu s 11 metara zakucao u gornji desni kut poput Mije Caktaša dva dana ranije na Maksimiru. U prvih 45 minuta i gosti su imali dvije lijepe prilike. U 28. minuti Josip Palić je nakon kornera s pet metara šutirao preko gola, a nešto kasnije se također nakon kornera, Karlo Sentić istaknuo s dvije intervencije, obranivši udarce iz blizine te je pritom i lakše ozlijeđen, ali je nastavio igru.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorila Lokomotiva. U prvoj minuti gosti su opasno zaprijetili nakon kornera, ali je spasio Vice Birkić. Dvije minute kasnije na 18 metara od gola oboren je Raul Alexander Florucz. Sam je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila nekog u živom zidu i prevarila Sentića te su gosti smanjili Hajdukovo vodstvo. Uslijedio je period dominacije Hajduka, igrači trenera Marijana Budimira u dvadesetak minuta kreirali su čak sedam dobrih prilika. Gostima su prijetili redom Bruno Unušić, Brnić, Lauš i Šarić koji je u 65. minuti bio potpuno sam pred Lukićem, ali je oklijevao i vratar Lokomotive je odlično obranio. Mogao je Šarić do pogotka i u 74. minuti nakon vrlo lijepe akcije napadačkog reda Bijelih i Lauševog proigravanja petom, ali je s desetak metara uputio slab udarac. Bijela jedanaestica ipak se upisala u strijelce u 80. minuti. Još jednu atraktivnu akciju po desnoj strani izveli su mladi hajdukovci, gostujući vratar obranio je prvi udarac iz blizine, na lopti je najbrži bio Šarić i ubacio je u mrežu. Konačan rezultat postavio je Bekavac nakon prekršaja na Brunu Jenjiću u 87. minuti. Namjestio je loptu na 17 metara od gola i preciznim plasiranim udarcem lijevom nogom preko zida pogodio lijeve rašlje.

24/11/2019 - 16:12 sati
Akademija
Foto: Drago Šimić / hajduk.hr