Mobile menu
Uvjerljiva pobjeda Hajduka II u Solinu

Uvjerljiva pobjeda Hajduka II u Solinu

 
10/8/2019 - 19:35 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka
Solin - Hajduk II, prijateljskaSolin - Hajduk II, prijateljskaSolin - Hajduk II, prijateljskaSolin - Hajduk II, prijateljskaSolin - Hajduk II, prijateljskaSolin - Hajduk II, prijateljska
Solin - Hajduk II, prijateljska

SOLIN - HAJDUK II  1:4 (0:2)
Solin, igralište pokraj Jadra
Prijateljska utakmica
Strijelci: 0:1 Pršir (3), 0:2 Šego (11), 0:3 Bajić  (63), 0:4 Bulbwa (83), 1:4 Memaj (86)

Hajduk II: Matijaš (od 45. Baždarić), Radić (od 64. Giljanović), Batarelo, Delova (od 62. Ciprić), Ševelj, Skorup (od 62. Martinović), Bajić (od 64. Tolaj), Pršir (od 45. Sahiti), Blagaić (od 55. Čuić), Kreković (od 68. Chinedu), Šego (od 68. Bulbwa). 

Solin: Milaković, Gulišija, Kaćunko, Bašić Šiško, Taraš, Repić, Ninčević, Šimunac, Puljić, Mornar, Pezo. Klupa: Memaj, Čeko, Vulikić, Barać, Vušković, Kapetanović, Botica, Mujan, Laušić.

Hajduk II pobijedio je Solina sa 4:1 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak natjecanja u 2. HNL.  Bijeli su u vodstvo došli već u trećoj minuti. Jurica Pršir je šutirao iskosa sa 17 metara i lopta je ispod vratara domaćih Ante Topića odskakutala u mrežu. Dvije velike prilike gosti su imali u osmoj i devetoj minuti, najprije je Jurica Bajić lijepo gurnuo loptu u prazan prostor, a Leon Kreković lobovao domaćeg vratara i promašio vrata za nekoliko centimetara. Potom je lijepu kombinaciju s nekoliko dodavanja iz prve završio Michele Šego nepreciznim udarcem. U 11. minuti Kreković je lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio jaku prizemnu loptu, a Šego je na drugoj vratnici iz blizine poslao u mrežu.

Razigrao se Kreković nakon ove asistencije i potom čak četiri puta doveo obranu Solina u velike probleme. Prodori po lijevoj strani u 16; 18. i 21. minuti rezultirali su opasnim ubačajima za Šegu i Bajića, a u 35. minuti bijela 'sedmica' je pobjegla čuvarima i lijepu dubinsku loptu Dina Skorupa zakucala u lijevu vratnicu. Odlično prvo poluvrijeme momčadi Marija Despotovića završilo je još jednim bijegom Krekovića i udarcem Pršira s 12 m koji je obranio domaći vratar.

Drugo poluvrijeme započelo je još jednom šansom Krekovića, ali je njegov udarac sa 17 m vratar Topić krajnjim naporom izbacio u korner. Potom smo u 51. minuti vidjeli prvu prigodu domaćih, šutirao je Vlatko Šimunac iskosa s 12 m, ali je bio blokiran. Povećanje vodstva Bijelih vidjeli smo u 63. minuti, Bajić se krasnim driblingom oslobodio svojih čuvara i desnom nogom s 14 m zakucao loptu pod prečku. Ivan Giljanović skrivio je najstrožu kaznu na Antoniju Repiću u 80. minuti, ali je Mislav Pezo  s 11 m pogodio vratnicu. Četiri minute kasnije u strijelce se upisao i Bernard Bulbwa, svladao je domaćeg vratara odmjerenim udarcem sa 17 m. Konačan rezultat postavio je bivši Hajdukovac Nikson Memaj koji je ostao sam na 12 m od gola i smireno poslao loptu u mrežu. Hajduk II imao je u samom finišu još jednu prigodu za povećanje vodstva, Emir Sahiti izborio je jedanaesterac, ali ga je potom loše izveo i dao priliku vrataru domaćih da se istakne.

U prvom kolu nove sezone u 2. HNL, Hajduk II 17. kolovoza u 19 sati gostuje u Šibeniku.

10/8/2019 - 19:35 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka