Mobile menu
U Zagrebu održan sastanak na temu obnove Udruge prvoligaša

U Zagrebu održan sastanak na temu obnove Udruge prvoligaša

 
6/3/2020 - 14:08 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Produžite svoje članstvo za 2020. godinu!

U Zagrebu je danas održan sastanak klubova Prve HNL na temu obnavljanja Udruge prvoligaša na kojem je sudjelovalo devet klubova, dok su se predstavnici NK Gorica ispričali zbog nedolaska. HNK Hajduk je, kao i na prvom održanom sastanku održao prezentaciju s konkretnim prijedlozima potkrijepljenim brojkama i argumentima. 

Predstavljen je model po kojem bi Udruga funkcionirala, s neovisnim vodstvom kao što je to slučaj i u razvijenim europskim ligama. Želja je da liga svjetskih doprvaka bude dio elitnog nogometnog društva, odnosno punopravna članica europskog udruženja profesionalnih liga European leagues. Konačan rezultat bio bi povećanje prihoda klubova radi stvaranja veće konkurentnosti, a samim time i poboljšanja kvalitete Prve HNL i hrvatskog nogometa u cjelini. 

Ostali klubovi na ovom sastanku nisu iznijeli druge prijedloge, nego su se složili da argumenti koje je iznio HNK Hajduk najvećim dijelom stoje te su iskazali potrebu daljnjeg rada na unaprjeđenju hrvatskog nogometa kao i rada prvoligaških klubova. Međutim, od nazočnih klubova NK Slaven Belupo je bio za osnivanje Udruge prvoligaša, dok su ostali bili za opciju da se to pokuša napraviti kroz Komisiju HNS-a za profesionalni nogomet, što je HNK Hajduk izrijekom odbio. 

Budući da većina klubova nije izrazila jasnu želju za obnavljanjem Udruge prvoligaša, HNK Hajduk više neće potencirati sastanke na ovu temu, ali ostajemo otvoreni za eventualne konstruktivne prijedloge drugih klubova, u što ne možemo uključiti ideju da se problem rješava na isti način na koji je i nastao. 

Prezentaciju ustroja i rada Udruge prvoligaša koju je sastavio HNK Hajduk možete preuzeti - OVDJE . 

6/3/2020 - 14:08 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr