Mobile menu
U trofejnom salonu svečano otvorena vitrina legendarnog Vladimira Beare

U trofejnom salonu svečano otvorena vitrina legendarnog Vladimira Beare

 
13/8/2019 - 13:24 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Otvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira BeareOtvorena vitrina Vladimira Beare
Otvorena vitrina Vladimira Beare

U povodu pete obljetnice smrti legendarnog Hajdukovog vratara Vladimira Beare u Trofejnom salonu na Poljudu svečano je otkrivena vitrina s predmetima koji su obilježili njegovu bogatu karijeru. 

Prethodno su tijekom jutra članovi obitelji, Bearini prijatelji, Hajdukovi veterani i  dužnosnici Kluba pohodili njegovo posljednje počivalište na groblju Lovrinca, gdje su položeni vijenci i cvijeće. 

- Danas se sjećamo jednog od najvećih sinova našeg Kluba. Odajemo trajnu zahvalnost velikom Vladimiru kojeg sam imao čast i osobno poznavati. Bio je velik kao vratar, ali i kao čovjek. Skroman, nenametljiv, tih i povučen, pun ljudskosti i privrženosti svom Hajduku o čemu govori i njegova posljednja želja "neka mi kapsil bude pokriven zastavom Hajduka". Mnogi nogometni velikani složni su da je Vladimir Beara najbolji vratar kojeg je svijet ikada imao. I zato, veliko mu hvala na svemu što je dao voljenom Klubu - kazao je prilikom otvaranja vitrine predsjednik Uprave Marin Brbić. 

U ime Hajdukovih veterana Velikom Vladimiru zahvalio se njegov učenik Ivan Katalinić

- Kao golman mu se moram zahvaliti na svemu što je napravio za mene. Kada sam došao s 19 godina iz Trogira, Vlado me učio prve vratarske korake. Moram ispričati jednu stvar koja mi se dogodila. Kada sam otišao u Englesku 1980. godine trener golmana me nakon dva tri mjeseca upitao od koga sam naučio tehniku. Ja sam mu rekao od Beare, on se iznenadio i rekao mi da Bearina slika stoji u Nogometnom savezu Engleske. Ta slika je od 1953. kada je reprezentacija svijeta igrala protiv Engleza. To pokazuje koliko je bio velik, koliko je svijet znao za njega i uz Jašina je bio najbolji vratar svih vremena - između ostalog je kazao Katalinić. 

U ime obitelji emotivnim govorom Hajduku se na ovom činu zahvalila Bearina pokćerka Ivona Vrdoljak Raguž

- Naš Vlado život je posvetio biloj boji, neizmjerno je volio svoj Hajduk. Citirat ću njegove riječi koje najbolje opisuju što je njemu Hajduk bio: 'Hajduk je meni sve, s njim u mislima i danas se budim i idem na počinak. Hajduk je moja najveća ljubav koja poput svake lijepe ima lijepih, ali i oni manje lijepih trenutaka. Ljubav zbog koje srce jače zaigra'. S ovom svojom ljubavi ogrnut Hajdukovom zastavom otišao je na vječni počinak - kazala je među ostalim.

Vitrinu su u konačnici svečano otvorili predsjednik Uprave Marin Brbić, Vladimirov suigrači i prijatelj Bogdan Kragić, supruga Jadranka i unuk Luka Petar.

13/8/2019 - 13:24 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr