Mobile menu
U Trofejnom salonu otvorena vitrina legendarnog Ljubomira Kokeze

U Trofejnom salonu otvorena vitrina legendarnog Ljubomira Kokeze

 
2/9/2020 - 11:09 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Otvorena vitrina Ljubomira KokezeOtvorena vitrina Ljubomira KokezeOtvorena vitrina Ljubomira KokezeOtvorena vitrina Ljubomira KokezeOtvorena vitrina Ljubomira Kokeze
Otvorena vitrina Ljubomira Kokeze

U Trofejnom salonu seniorske momčadi u povodu 100 godina od rođenja otvorena je vitrina legendarnog nogometaša Hajduka i reprezentativca Ljubomira Kokeze

Ljubomir Kokeza za Hajduk je odigrao 625 utakmica i postigao 8 zgoditaka. Četvrti je nogometaš u povijesti Kluba po broju odigranih utakmica. U bijelom dresu Hajduka osvojio je tri prvenstva Hrvatske 1941., 1945. i 1946. godine, kao i tri titule prvaka Jugoslavije 1950., 1952. i 1955. godine. 

U šjor Ljubinoj vitrini između ostalih nalazi se replika dresa iz 1941. godine kada je osvojio prvi trofej u dresu Hajduka, prvenstvo Banovine Hrvatske. Tu su i brojne plakete i priznanja među kojima dominira Zlatna kapetanska traka, koju imaju samo najveće legende u povijesti našeg kluba među koje svakako spada i Ljubomir Kokeza. 

Zbog odsutnosti šjor Ljubine kćerke Tanje Kokeze, koja zbog epidemiološke situacije nije mogla stići iz Njemačke gdje živi već dugi niz godina, slaganju artefakata u  vitrinu Ljubi Kokezi u ime obitelji  prisustvovao je unuk Nebojša sa suprugom Ivanom i djecom. Također, u dogovoru s obitelji, svečanost povodom ovog čina bit će se kada se stvore epidemiološki uvjeti. 

I, za kraj treba reći  da ovo sedma vitrina koja je u Trofejnom salonu seniorske momčadi otvorena jednom od legendarnih nogometaša Hajduka. Frani Matošiću, Bernardu Vukasu, Vladimiru Beari, Slavku Luštici, Ivici Hlevnjaku i Šimi Poduji pridružio se sada vitrinom i Ljubomir Kokeza. Sve legenda do legende.  Recimo i to da se u trofejnom salonu mlađih uzrasta nalazi vitrina legendarnog trenera Ante Biće Mladinića.

2/9/2020 - 11:09 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr