Mobile menu
U Hrvatskoj od Anasa bolje desetke-nema!

U Hrvatskoj od Anasa bolje desetke-nema!

 
17/10/2011 - 08:38 sati
Prva momčad

Oduševljeni su u Poljudu sigurnom pobjedom (3:1) nad Osijekom, član Uprave Milo Nižetić izrazio je veliko zadovoljstvo onim što je vidio.
– Bila je to jedna od boljih utakmica u prvenstvu. Osijek je igrao otvoreno, želio se nadigravati, ali protiv onakvog Hajduka nisu imali šanse. Imamo još dosta rezervi i uvjeren sam da možemo napraviti odličan rezultat – rekao je Nižetić.

Nije spominjao Dinamo koji je posrnuo u Zadru, ali jasno je da poljudsko zadovoljstvo vlada i zbog samo četiri boda minusa.
– Neću nikada govoriti o Dinamu, mi moramo skupljati bodove i gledati sebe – kazao je Nižetić.

Naglasio je učinak Anasa Sharbinija, Marina Tomasova i Ante Vukušića. Odaslao je Nižetić i poruku stručnom stožeru naše reprezentacije.
– Vrijeme je da izbornik Bilić pogleda u Hajdukovo dvorište. Pored Subašića, tri se igrača u kontinuitetu dokazuju i trebaju biti pozvani u reprezentaciju. Po čemu bi to trebao biti pozvan Sammir, a ne Anas Sharbini? Nije ovo neka špekulacija ili nešto treba izmišljati. Jednostavno, sazrelo je vrijeme da se to kaže. U ovom trenutku bolje "desetke" od Anasa nema, bolji je od Sammira. Nepredvidiv je u driblingu, odličnog šuta, sjajnog pregleda igre, velike moći ponavljanja i, ono što je najvažnije, igra bez oscilacija. Njemu su uz bok Vukušić, koji s lakoćom zabija, i Tomasov, koji igra u životnoj formi. Kad ih spominjem kao reprezentativce, onda ne mislim na neki širi popis, već govorim o predstojećim utakmicama s Turskom – kazao je Nižetić.

Je li to malo pretenciozno?
– Stojim iza onog što sam rekao, govorim o konstanti, pa povucite paralelu s nekim drugim pozivima. Nema potrebe da sad ulazim u daljnje elaboriranje, to je naša procjena. Treba reći što je crno, crno je, što je bijelo, bijelo je, a ovi mladići igraju spektakularno – kaže Nižetić.

Prepričao je svoj razgovor s Anasom Sharbinijem.
– Razgovarao sam s njim u četiri oka, kazao sam mu da je igrač koji vrijedi tri-četiri milijuna eura, a može vrijediti deset milijuna eura. I to ovisi samo o njemu. Ima igrača koji vrijede milijun eura pa mogu malo podići svoju vrijednost, i to je to. Kod Anasa je priča sasvim drugačija – rekao je Nižetić.

- Kad sam ovoga ljeta najavljivao kako će, unatoč brojnim prinovama u momčadi, nositelji igre biti Andrić, Vukušić, braća Sharbini, Subašić i Tomasov, te kako će punu afirmaciju doživjeti Čop, Lendrić i Tičinović, mnogi mi nisu vjerovali. Nadam se da sada vidite koliko smo bili u pravu – kaže Nižetić i dodaje:

- Od Vukovića isto očekujem da će eksplodirati. Momak ima nesreću, u kratkom razdoblju imao je dvije-tri ozljede koje su ga izbacile iz ritma. Momčad se u međuvremenu homogenizirala, ustalila, no vjerujem da će on dati ono za što smo ga doveli. Lima trpi određene kritike za svoju igru, no on je po meni igrao odlično, on je jedini odigrao sve utakmice od prve do zadnje minute i stalno je u uzlaznoj putanji. Inoha je od odlaska u Hajduk tri puta putovao na okupljanja reprezentacije u Japan i natrag, što je veliki problem zbog vremenskih razlika i dugog putovanja. Uskoro će nam se priključiti i Gabrić, koji se neočekivano dobro oporavlja, on će nam sigurno donijeti još kvalitetu više.




preneseno s vecernji.hr i 24sata.hr
 

17/10/2011 - 08:38 sati
Prva momčad