Mobile menu

U 16.30 Hajduk protiv Legije...

 
29/1/2010 - 21:28 sati
Prva momčad
Sjećanje na Legiju (Varšava)Sjećanje na Legiju (Varšava)Sjećanje na Legiju (Varšava)Sjećanje na Legiju (Varšava)Sjećanje na Legiju (Varšava)
Sjećanje na Legiju (Varšava)

Hajduk će s početkom u 16.30 sati odigrati posljednju utakmicu na pripremama u Španjolskoj. Već sutradan, u nedjelju, krenuti prema Splitu...

No, teško je za povjerovati da će splitskim navijačima dvoboj protiv Legije biti samo jedna u nizu prijateljskih utakmica. Sraz s Legijom značajnom broju hajdukovaca sjećanje vraća na 1994. godinu i početak najuspješnije sezone novije klupske povijesti. Upravo preko Legije, prisjetimo se, Hajduk je izborio nastup u Ligi prvaka, gdje će nizom uspjeha dogurati do četvrtzavršnice kada je eliminiran od tada uvjerljivo najbolje europske momčadi - Ajaxa.

Hajduk je Legiju porazio u Varšavi, uvjerljiv bio u Splitu, te s ukupnih 5:0 krenuo u Ligu prvaka.

Danas, 15-ak godina kasnije, ista ta Legija i Hajduk ponovno se susreću. Nisu, nažalost, ni jedni ni drugi ovom utakmicom nadomak Lige prvaka, no simbolike radi, nek' Bijelima eventualan uspjeh predstavlja zalet u puno svjetliju 2010. godinu, ne bismo imali ništa protiv!

Trener Hajduka Edoardo Reja zaigrat će s onim igračima koji nisu sudjelovali u remiju protiv Austrije (3:3). Prijenos tijeka susreta možete pratiti UŽIVO na portalu hajduk.hr!

Prisjetimo se fotogalerijom izvješća s utakmica te 1994. godine, te igrača koji su nosili Hajdukov dres nedugo zatim u Ligi prvaka..

29/1/2010 - 21:28 sati
Prva momčad