Mobile menu
Turneja po Dalmaciji zaključena selekcijom u Župi dubrovačkoj

Turneja po Dalmaciji zaključena selekcijom u Župi dubrovačkoj

 
25/11/2022 - 21:49 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Održana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkojOdržana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkoj
Održana Hajdukova selekcija u Župi dubrovačkoj

Hajdukova turneja po Dalmaciji zaključena je HEP ID selekcijom na samom jugu Hrvatske, na stadionu u Župi dubrovačkoj gdje se u petak okupilo 65 dječaka u dobi od 10, 11 i 12 godina. 

Priliku za pokazati svoj kroz testiranja i selekcijske utakmice imali su mali nogometaši iz klubova DU Talent, GOŠK, Libertas, Konavle i Župa dubrovačka na čijem je umjetnom terenu održana selekcija koju su nadzirali treneri iz njihovih Akademiju. Hajdukovu struku osim trenera iz Akademije predstavljali su voditelj Boro Primorac te njegovi zamjenici Goran Sablić i Hrvoje Vuković, a selekciju su posjetili predsjednik Lukša Jakobušić te nekadašnji kapetan Hajduka Srđan Andrić zajedno s bivšim igračem Franom Lojićem

- Ovo je četvrta godina za redom da na dubrovačkom području organiziramo ID selekcije. Cilj nam je što ranije detektirati talentiranu djecu i što prije ih involvirati u naš sustav i način rada. Dubrovnik i okolica Hajduku su oduvijek davali jako dobre igrače. Evo samo ih moje generacije imamo tri legendarna igrača, kapetana Srđana Andrića, Darka Miladina i Zvonimira Deranju. Danas imamo i vratara Karla Sentića koji brani za prvu momčad. Nadamo da ćemo kroz ove selekcije prepoznati nove igrače njihovog kalira - kazao je zamjenik voditelja Hajdukove Akademije, Goran Sablić, izrazivši zadovoljstvo viđenim u Župi dubrovačkoj.

Posebno iznenađenje za djecu bio je upravo dolazak Karla Sentića, koji je i sam nedaleko od ovog terena napravio prve nogometne korake. 

- Lijepo je kada se djeca skupe u ovako velikom broju, pogotovo u mom gradu, u mojoj županiji. Nadam se da će ovo iskoristiti na što bolji način i da će ih u budućnosti što više nositi dres Hajduka. Ja sam počeo svoj nogometni put u Akademiji "Libertasa" nedaleko od ovog terena. Preko tih klubova, treninga selekcija došao sam tamo gdje sam oduvijek želio biti - istaknuo je Karlo Sentić.

Zadovoljstvo nije krio ni Frane Lojić koji posljednjih deset godina živi i radi na dubrovačkom području.

- Drago mi je da se Hajduk okrenuo prema južnom kraju, zadnjih par godina je to dosta intenzivno. Ja sam isto igrom slučaja došao ovdje, zadnjih deset godina živim tu, vodio sam nogometnu Akademiju Konavle, lanjske sezone sam bio trener seniora GOŠK-a i mogu potvrditi da je ovo kraj koji obiluje talentom te nam je posebno drago da Hajduk to prepoznaje i želimo da što češće dolazi - kazao je. 

Selekcijom u Župi dubrovačkoj zaključena je trodnevna turneja koja je u tri različita grada obuhvatila ukupno 185 talentiranih dječaka s područja doline Neretve, Hercegovine, Imotske krajine, Makarske rivijere i dubrovačkog područja...

Kako je izgledala selekcija u Župi dubrovačkoj pogledajte u fotogaleriji te u videoprilogu na Hajduk Digital TV . 

25/11/2022 - 21:49 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr