Mobile menu
Trening utakmica: Bijeli - Crveno-plavi 1:4

Trening utakmica: Bijeli - Crveno-plavi 1:4

 
23/5/2020 - 21:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk, Video: Jere Gruić / HNK Hajduk
Trening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmicaTrening utakmica
Trening utakmica

Bijeli - Crveno-plavi 1:4 (1:2)

Pripremna trening utakmica 
Stadion Poljud
Suci: Duje Strukan, Mario Pepur, Hrvoje Radić

Strijelci: 0:1 Caktaš (36.) 0:2 Radić (39.), 1:2 Eduok (40.-11m), 1:3 Nejašmić (57.), 1:4 Kreković (75.)

BIJELI: Ljubić (od 46. Blažević), Dimitrov, Simić, Mujakić, Hamza, Juranović, Brnić, Jradi, Čuić, Blagaić, Eduok. 

CRVENO-PLAVI: Posavec (od 58. Sentić), Vušković, Ismajli, Radić, Nejašmić, Jakoliš, Dolček, Jurić, Caktaš, Kreković, Jairo. 

Nogometaši Hajduka odigrali su u subotu popodne međusobnu trening utakmicu na glavnom terenu Poljuda u sklopu priprema za ponovni početak prvenstva koje je prekinuto prije više od dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa. Trener Igor Tudor podijelio je igrače u momčadi u bijelim i crveno-plavim dresovima, a odigrana su dva poluvremena po 40 minuta. 

Već na samom početku utakmice u dva navrata zaprijetili su igrači u crveno-plavim dresovima, najprije je snažno šutirao Leon Kreković s dvadesetak metara, a zatim i Stanko Jurić s 15 metara iskosa, međutim oba puta vratar Marin Ljubić dobro je reagirao. 

Na drugoj strani na sličan način u 18. minuti uzvratio je Ivan Brnić, tukao je ruba šesnaesterca, a lopta je prošla malo pored vrata. Dvije minute kasnije opet prijete Crveno-plavi, Jairo je sjajno u prostor proigrao Ivana Dolčeka koji je snažno tukao s 13 metara, ali opet je na mjestu Ljubić. Zatim je Kreković u 30. minuti sjajno probio desnu stranu, sjurio se u kazneni prostor, mogao je sam završiti akciju, ali nesebično je uposlio Dolčeka koji je snažno iz prve tukao s nekih 12 metara i pogodio ravno u Ljubića. 

Prvi pogodak pao je u 36. minuti, poveli su zasluženo crveno-plavi, a mrežu Bijelih načeo je kapetan Mijo Caktaš. Veliki dio posla odradio Jairo lijepim prodorom po desnoj strani,  zatim je uputio povratnu loptu na deset metara odakle Caktaš neobranjivo pogađa desni kut gola. 

Dvije minute kasnije Caktaš je umalo povisio iz slobodnog udarca s 20 metara, gađao je desni kut, ali lopta je prošla tik pored vratnice. Samo minutu kasnije poveli su crveno-plavi s 2:0, Caktaš je ubacio iz kornera, a Stipe Radić najviše je skočio u suparničkom šesnaestercu i glavom pogodio donji desni kut Ljubićeve mreže. 

Na samom isteku prvog poluvremena bijeli su iz jedanaesterca smanjili na 2:1. Josip Posavec je u kaznenom prostoru srušio Marija Čuića, a najstrožu kaznu sigurno je realizirao Samuel Eduok.

Nastavilo se dinamično i u drugom dijelu u kojem smo vidjeli još nekoliko vrlo dobrih prilika te još dva pogotka kojima su igrači u crveno-plavim dresovima potvrdili pobjedu. Hitri Brnić se istaknuo s prodorima po lijevoj strani, a u 54. minuti malo je nedostajalo da zabije efektan pogodak. Izborio se za malo prostora na rubu šesnaesterca i zatim iskosa pokušao pogoditi suprotni kut, međutim lopta je odsjela na vratnici. 

U 57. minuti Darko Nejašmić povisuje na 3:1, Caktaš je ubacio iz kuta, a veznjak Bijelih glavom pogađa s 12 metara pored nemoćnog Gorana Blaževića. Konačnih 4:1 postavio je Kreković pet minuta prije kraja utakmice, Jairo je još jednim sjajnim prodorom osvojio dosta prostora na desnoj strani, a zatim idealno uposlio usamljenog napadača koji je iz blizine lagano poentirao. 

Sažetak utakmice u kojem će biti prikazani golovi i najbolje prilike objavit ćemo u nedjelju ujutro...

23/5/2020 - 21:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk, Video: Jere Gruić / HNK Hajduk