Mobile menu
Trener Oreščanin: Bio je ovo idealan protivnik za ono što nas čeka na početku sezone

Trener Oreščanin: Bio je ovo idealan protivnik za ono što nas čeka na početku sezone

 
25/1/2019 - 19:45 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Preuzmi Hajduk Digital TV i budi korak ispred! Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2019."
Belek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - HajdukBelek: Šahtjor Saligorsk - Hajduk
Belek: Šahtjor Saligorsk - Hajduk

Nogometaši Hajduka odigrali su 1:1 sa Šahtjorom iz Saligorska u posljednjoj utakmici u sklopu središnjeg dijela priprema za nastavak sezone u turskom Beleku. Poveli su Bijeli golom Mije Caktaša u 20. minuti susreta, a konačan rezultat postavio je Elis Bakaj u 38. minuti. Mogli su hajdukovci u drugom dijelu i do pobjede, kreirali su nekoliko vrlo dobrih prilika, pogodili su i gredu, međutim rezultat se nije mijenjao. 

Trener Siniša Oreščanin zadovoljan je intenzitetnom ovog susreta te suparnikom koji je poslužio kao idealna priprema za početak drugog dijela sezone. 

- Za nas je ovo bila vrlo dobra utakmica što se tiče natjecateljskog naboja, možda je ovo bila najbolja slika onoga što nas čeka za tjedan dana u Osijeku. Igrali smo protiv dosta agresivne momčadi, čvrste u sredini i vertikalne u napadu. Jako dobro nam je ovo došlo za kraj, peta je utakmica u nizu, osjetio se i umor na tehničkoj izvedbi igrača, ali to je normalno u ovoj fazi priprema - kazao je Oreščanin pa se još malo osvrnuo na sam tijek utakmice, ali i cijelih priprema.

- Drugo poluvrijeme smo bolje reagirali, prvi dio je bio dobar prvih pola sata, a nakon toga Šahtjor je bio bolji, pogotovo nakon što smo primili gol. Na tim stvarima moramo malo poraditi jer kad primiš gol nije nikakav smak svijeta. U konačnici smo zadovoljni sa svime što smo odradili u Turskoj. I ova druga utakmica je bila korisna jer smo uspjeli dati minutažu svim igračima nakon jučerašnjeg dana koji nam je malo poremetio ritam. Svaka utakmica u Turskoj je donekle pokazala kakav Hajduk u nastavku možemo očekivati, a to je Hajduk koji teži visokom presingu, dominaciji s loptom i Hajduku koji je agresivan i vertikalan. Sve to je proces, ali želimo biti konkretni i znati što radimo u sve četiri faze nogometne igre - zaključio je Oreščanin. 

Bijeli se sutra vraćaju u Split letom iz Antalyje preko Istanbula i Zagreba pa do Splita. U nedjelju je slobodan dan, a već u ponedjeljak na Poljudu se nastavljaju pripreme za početak sezone. 

25/1/2019 - 19:45 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr