Mobile menu
UŽIVO

Hajduk - Šibenik 0:0

Utakmicu Hajduk - Šibenik pratite uživo, iz minute u minutu na našem X-u i Facebooku
Trener Leko i Odjidja Ofoe uoči utakmice PAOK - Hajduk

Trener Leko i Odjidja Ofoe uoči utakmice PAOK - Hajduk

 
16/8/2023 - 18:27 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "PAOK - Hajduk 3:0 (Solun, 17/8/2023)"

Nogometaši Hajduka u četvrtak s početkom u 20.30 sati po lokalnom vremenu (19.30 po hrvatskom) igraju uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv grčkog PAOK-a na stadionu Toumba u Solunu. 

Dan uoči utakmice te prije službenog trening trener Ivan Leko i Vadis Odjidja Ofoe odgovarali su na pitanja hrvatskih i grčkih novinara. 

- Analizirali smo prvu utakmicu, nema smisla sada žaliti zbog činjenice da nismo postigli pogodak. Dali smo sve od sebe, igrali dobar nogomet i stvorili dosta šansi protiv jednog jako ozbiljnog protivnika koji ima više iskustva od nas u ovakvim utakmicama. Rezultat je mogao biti gori i bolji, igra je bila jako dobra. Znali smo da e se pitanje prolaza riješiti ovdje u Solunu. Za proći moramo ovdje pobijediti, a to nije lako. Oni igraju doma, bit će agresivniji, ali mi smo u dobrom momentu, imamo kvalitetu i očekujem sutra dobar Hajduk - kazao je trener Leko koji je zatim upitan da li je nakon prve utakmice veći pritisak na igračima PAOK-a. 

- Svatko ima svoje viđenje, ali to su kalkulacije. Hoće li, ili neće biti pritisak. Činjenica je da se igra dva puta 90 minuta, 11 protiv 11. Svaka utakmica ima svoju priču, a mi smo fokusirani samo na sebe. Ako želimo proći moramo biti na maksimumu. Moramo izaći s gardom pobjednika. Vjerujem da smo pametniji nakon prve utakmice i nadam se da će se to sutra vidjeti. Svaka ekipa svoje jake strane, ali i svoje mane. Na kraju se sve odluči na terenu. Bitno je da u našim trenutcima budemo hrabri i opasni. Došli smo ovdje pobijediti i proći - dodao je trener Bijelih. 

Veliko iskustvo u ovakvim utakmicama ima Vadis Odjidja Ofoe, ujedno ima iskustvo igranja u Grčkoj pa zna što može očekivati od sutrašnjeg suparnika koji igra na domaćem terenu. 

- Igrao sam puno europskih utakmica, ali svjestan sam koliko je ova sad važna za klub, navijače i nas igrače. Stvarno želimo igrati Europu i šteta je što nismo pobijedili u prvoj utakmici - kazao je Odjidja koji je zatim upitan kakva je razlika između PAOK-a sada i prije dvije godine kada je zadnji put igrao protiv njih. 

- Igrali smo protiv njih prije dvije godine. Igraju slično kao i tada. Tada je možda bilo malo više individualne kvalitete. Ne znam sadašnji PAOK toliko dobro, to mislim nakon prve utakmice. Klub izgleda dosta slično, samo su promijenili puno igrača - zaključio je iskusni veznjak. 

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na Hajduk Digital TV. 

16/8/2023 - 18:27 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr