Mobile menu
UŽIVO

Hajduk - Šibenik 0:0

Utakmicu Hajduk - Šibenik pratite uživo, iz minute u minutu na našem X-u i Facebooku
Trener Leko: Ekipa zaslužuje pohvale zbog pokazanog stava u gostima protiv ovakve ekipe

Trener Leko: Ekipa zaslužuje pohvale zbog pokazanog stava u gostima protiv ovakve ekipe

 
18/8/2023 - 02:17 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "PAOK - Hajduk 3:0 (Solun, 17/8/2023)"

Hajduk nije uspio proći u play off Konferencijske lige nakon što su Bijeli s ukupnih 3:0 poraženi od grčkog PAOK-a. Prva utakmica na Poljudu završila je bez pogodaka, a u uzvratu Solunu Hajduk je doživio poraz unatoč boljoj igri i brojnim propuštenim prilikama. 

Ovako je trener Ivan Leko prokomentirao igru svoje momčadi na konferenciji za medije održanoj na Toumba stadionu po završetku uzvratnog susreta.

- Treba čestitati protivniku jer znaju igrati na rezultat, organizirana su ekipa. Nogomet je kao boks. Dovoljan je jedan udarac da dobiješ. Mi smo bili bolji u tri od četiri poluvremena, a na kraju je moglo završiti i 6:0. Ponosan sam kako je moja momčad odigrala danas i u Splitu. Izdominirali smo protivnika koji je ozbiljan, ali u nogometu se šanse ne zbrajaju. Rezultat 3:0 je jako bolan. Ljudi koji nisu gledali utakmicu mogu misliti da je PAOK razbio Hajduka. Meni je bitno reći da sam ponosan. Žao mi je igrača, navijača, svih nas. Ova momčad Hajduka se ne bi obrukala u Europi, ali zbog nacionalnog koeficijenta trebaš izbacivati ovakve ekipe. Ja vjerujem da smo danas trebali izgubiti zbog nečega - kazao je trener Bijelih pa je nastavio odgovarajući na pitanja predstavnika medija: 

- Nakon primljenog prvog pogotka plan je bio da nastavimo igrati nogomet, da ne gubimo glavu. Bili smo jako dobri u prvom dijelu. Možda sam subjektivan, ali ne sjećam se kada je Hajduk u Europi nekoga izdominirao kao danas PAOK-a. Htjeli smo igrati 10 na 10, a ne tri na tri ili četiri na četiri. Mi smo imali dominaciju, ali smo provocirali sreću. Nismo mi slijepi da ne vidimo da nismo dominirali. Htjeli smo otići u rizik s još ofenzivnijom postavom nakon šezdesete minute i nije to bilo loše, ali mi je jasno kada izgubiš 3:0 da nema smisla pričati. Možda ću biti naivan, ali bih pohvalio moju ekipu. Doći s ovakvim stavom na ovaj stadion protiv ovakve ekipe zaslužuje pohvalu. Za zabiti gol, to je stvar momenta, forme.

Cijelu konferenciju za medije trenera Leke nakon poraza od PAOK-a možete pogledati na Hajduk Digital TV.

18/8/2023 - 02:17 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr