Mobile menu
Trener Kopić nakon Rubina: Jako sam zadovoljan, imamo mnogo razloga za optimizam

Trener Kopić nakon Rubina: Jako sam zadovoljan, imamo mnogo razloga za optimizam

 
14/7/2018 - 20:31 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Ljetne pripreme 2018."

Hajduk je upisao petu pobjedu u šest odigranih pripremnih utakmica, ovaj put protiv vrlo respektabilne ruske momčadi Rubin Kazan. Momčad Željka Kopića pobijedila je s minimalnih 1:0, jedini pogodak zabio je Ivan Delić, ali ono što najviše veseli je fantastična prezentacija Bijelih tijekom svih devedeset minuta. 

- Završili smo ovaj tjedan onako kako smo planirali, svi treninzi odrađeni su onako kako smo zamislili, odigrali smo dvije utakmice protiv ukrajinskog i ruskog prvoligaša i zaista sam zadovoljan kako smo to odradili. Danas smo apsolutno kontrolirali tijek utakmice, stvorili smo cijeli niz prilika protiv suparnika koji se orijentirao na obranu zbog čega je bilo teško probiti njihov blok, a istovremenu zadržati ovako visok postotak posjeda i stabilnost kod njihovog kontranapad. Generalno imamo mnogo razloga za zadovoljstvo što se tiče kompletnog pripremnog perioda - kazao je Hajdukov trener Željko Kopić nakon utakmice s Rubinom.

Posebno je impresionirao način na koji su odigrali mladi igrači koji su sjajno reagirali u posljednjih dvadesetak minuta susreta. 

- Mi cijelo vrijeme inzistiramo na energiji, nekada će to biti bolje, nekada lošije, ali to ovisi i o profilu i stanju igrača. Danas je bilo jako puno presinga, vrlo brzo smo vraćali loptu u svoj posjed, mladi momci držali su se plana, unijeli su visoku energiju što su vidjeli i gledatelji na tribinama koji su to osjetili i dali nam podršku. 

Ostalo je dvanaest dana do prve službene utakmice, a razloga za optimizam sigurno ne nedostaje. 

- Naravno da ima mnogo razloga za optimizam, zaista smo vidjeli puno pozitivnih stvari, međutim ta razmišljanja nas neće odvesti u krivi smjer jer cijelo vrijeme radimo na način da potenciramo dobre stvari, a one loše pokušavamo ispraviti. Na tome ćemo ustrajati i za sada to svakim danom izgleda sve bolje te ćemo na tome ustrajati. 

14/7/2018 - 20:31 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr