Mobile menu
Trener Karoglan: Važno je pobijediti i čuvati domaći teren kao zjenicu oka

Trener Karoglan: Važno je pobijediti i čuvati domaći teren kao zjenicu oka

 
3/11/2023 - 14:34 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Rudeš 1:0 (Split, 4/11/2023)"

Hajdukov trener Mislav Karoglan na konferenciji za medije održanoj u petak najavio je susret 14. kola SuperSport HNL u kojem Bijeli u subotu s početkom u 18.10 sati igraju protiv Rudeša na Poljudu. 

- Pobjeda je uvijek najvažnija, važno je da pobijedimo, da čuvamo domaći teren kao zjenicu oka i da igramo dobro ako je to moguće. Ja momčad pripremam kao da nam je svaka utakmica finale. Mi smo ove sezone već dobili šamar od ekipe koja nije imala pobjedu. Čovjek uči na greškama - kazao je između ostalog trener Karoglan koji je upitan za prošle dvije utakmice u kojima je upisao pobjede protiv Slaven Belupa u prvenstvu te protiv Jadrana LP u Kupu. 

- Prvo poluvrijeme u Koprivnici smo bili dobri, drugo baš i nismo. U Pločama smo isto imali dati nekoliko golova u prvom dijelu, ali nemojmo podcjenjivati kup i Jadran, dalmatinski klubovi su uvijek dobri. Trebate pitati Bayern kako se osjeća nakon ispadanja iz kupa. Ja sam uvijek kritičan, ali u ovom periodu igramo svako tri dana i znate kako to ide.

Potvrđena je ozljeda i duže izbivanje s terena pouzdanog lijevog beka Darija Melnjaka. Upitali su novinari trenera Bijelih mijenja li ta činjenica pristup i način kako će njegova momčad napadati po toj strani. 

- Ne možeš Melnjaka nadoknaditi u onom smislu da može djelovati u tri smjera. Takav profil nemamo, neću lagati. Ono što imamo je Diallo, koji je u jednoj fazi dominantan, u drugoj mu malo moramo dati. Imamo i Hrgovića, kojeg sam prije par godina spustio s veznog na beka. On je drugačiji profil, superofenzivan, ali zahtijeva drugačiji profil u boxu. Igrač može biti najbolji, ali ako nema ono nešto što mi treba za nešto nadopuniti, ja ga ne stavljam. Melnjak mi je zadao glavobolju, ali idemo korak po korak. Njemu želim što brži oporavak, a mi i dalje imamo isti cilj, pobjeđivati - zaključio je trener Karoglan. 

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na Hajduk Digital TV. 

3/11/2023 - 14:34 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr