Mobile menu
Trener Ivan Leko nakon pobjede protiv Varaždina

Trener Ivan Leko nakon pobjede protiv Varaždina

 
22/4/2023 - 23:39 sati
Prva momčad
Foto: Veljko Martinović

Nogometaši Hajduka slavili su s 2:0 protiv Varaždina na Poljudu u 30. kolu SuperSport HNL. Bila je to zaslužena pobjeda Bijelih, a ovako je utakmicu na konferenciji za medije prokomentirao trener Ivan Leko. 

- Na kraju je ispalo da je utakmica bez stresa. Svidio mi se fokus, koncentracija, disciplina. To sve dolazi iz treninga i dobre pripreme. Rekao sam u najavi da sam uživao proteklog tjedna. Bilo nas je malo, ali nismo pričali o problemima. Bili smo dobri od prve minute, ali je Varaždin imao čistu šansu na 0:0. Da su zabili, onda kreće panika, stres. Momci su zaslužili dobru partiju. Ja sam uživao, zasluženo smo pobijedili. Ova pobjeda dobro dođe u ovakvoj situaciji - započeo je trener Leko koji je zatim upitan o povratku Emira Sahitija i prekrasnom pogotku kojeg je zabio za 2:0. 

- On je u zadnjih godinu i pol dana bio u naša top tri-četiri igrača. Kada gledaš puno veće ekipe, nemaju oni 20 istih igrača. Svi igraju s 11 ili 12-13. Kada nekome uzmeš pet startera onda je to ogromno. Dobro je što je odigrao dvije utakmice na lošijem nivou, ponizno je trenirao, šutio, patio je. Baš mi je drago jer je zaslužio. I njemu je ovo iskustvo da izađe iz ovoga još bolji.

Pohvalio je i debitanta Niku Sigura koji je vrlo dobro odigrao na poziciji desnog beka. 

Momak je došao jučer na trening. Bio je stabilan u obrani, u napadu miran i fokusiran. Kada moraš staviti mladog veznog na beka nikad ne znaš kako će odigrati.

Cijelu konferenciju za medije nakon pobjede protiv Varaždina pogledajte na Hajduk Digital TV

22/4/2023 - 23:39 sati
Prva momčad
Foto: Veljko Martinović