Mobile menu
Trener Damir Burić ponovno s nama

Trener Damir Burić ponovno s nama

 
20/7/2019 - 18:15 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr

Damir Burić novi je trener Hajduka, 55-godišnji splitski stručnjak vraća se na klupu Bijelih, a momčad će voditi već sutra u prvoj prvenstvenoj utakmici sezone protiv Istre 1961 na Poljudu. 

Gospodin Burić je u svom prvom trenerskom mandatu Hajduk vodio u sezoni 2015/2016, posljednji put prije nešto više od tri godine kada su Bijeli u Zagrebu svladali Zagreb rezultatom 3:2. U međuvremenu je vodio austrijsku Admiru Wacker i njemački Greuther Fürth. 

Više od 30 godina živio je u Njemačkoj gdje je proveo i veliki dio svoje igračke i trenerske karijere. Igrao je za Waldhof Mannheim, FC Ingolstadt, SC Freiburg i Borussiju Mönchengladbach.

Svoj prvi trenerski posao dobio je s 26 godina kao trener-igrač u Ingolstadtu, a po završetku igračke karijere Burić je od 2001. godine bio trener u poznatom internatu SC Freiburga, a zatim u stožeru prve momčadi SC Freiburg u mandatu Volkera Finkea i Robina Dutta.

S trenerom Robinom Duttom, Damir Burić je nastavio suradnju u Bayeru 04 iz Leverkusena s kojim je igrao u osmini finala Lige prvaka te konačno u Werderu gdje je također bio prvi suradnik glavnog trenera.

Osim iskustva rada u klubovima, gospodin Burić je bio u stožeru U-21 reprezentacije Njemačke pod vodstvom Rainer Adriona za EP u Izraelu.

Pomoćnici trenera Damira Burića na klupi Hajduk bit će Joško Španjić i Tonči Gabrić


20/7/2019 - 18:15 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr