Mobile menu
Trener Dambrauskas nakon osvajanja Kupa: S ovim trofejom dolazi odgovornost

Trener Dambrauskas nakon osvajanja Kupa: S ovim trofejom dolazi odgovornost

 
27/5/2022 - 01:37 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Rijeka - Hajduk 1:3 (Split, 26/5/2022)"

Trener Valdas Dambrauskas obratio se javnosti na konferenciji za medije nakon osvajanja 16. trofeja Kupa u Hajdukovoj povijesti. Bijeli su pobjedom 3:1 na Poljudu svladali Rijeku i zasluženo došli do trofeja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. 

- Prije nego što sam došao u ovaj klub odradio sam domaću zadaću. Upoznao se s tradicijom, kulturom. Ja sam se morao podrediti ljudima i gradu u koji dolazim. Znam da je Hajduk igrao povijesnu utakmicu s HSV-a, da je Boro Primorac promašio penal. U jednoj od motivacijskih videa smo igračima pokazali posljednji kup u bivšoj državi i posljednji kup u Hrvatskoj. Ovu noć i slavlje neću nikad zaboraviti - kazao je trener Valdas Dambrauskas pa nastavio: 

- S ovim trofejom dolazi odgovornost. U sedam mjeseci smo napredovali u svim segmentima. Ako pogledate kako su igrači igrali ovo finale, to je Hajduk kakvog želimo vidjeti. Osvojili smo drugo mjesto u prvenstvu i osvojiti kup. Što možemo bolje u idućoj sezoni? Odgovor je jasan, ali pobjednik je samo jedan. Trofeji su puni krvi, suza, ozljeda, patnje...U finalu nismo imali Nikolu Kalinića, Lovrencsicsa, Katića, Atanasova. Mikanović je bio upitan, Mlakar nije igrao neko vrijeme. Svi su se žrtvovali za ovaj trofej. Istina je da smo plaćeni za posao koji radimo, ali puno smo truda uložili.


Osvrnuo se i na izvedbu dvostrukog strijelca Darija Melnjaka

- Mislim da je odigrao utakmicu života. Livaja naprijed uvijek napravi svoj dio magije. Iskreno, ne znam koliko je Melnjak imao udaraca danas, vjerojatno je šutirao više od polovice naših udaraca. Vrlo sam sretan s njegovim napretkom. Momčad je osvojila, ali on je igrač utakmice.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na aplikaciji Hajduk Digital TV . 



27/5/2022 - 01:37 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr