Mobile menu
Treći Hajduk Tommy Futsal Cup: U nedjelju predavanje Joška Vlašića

Treći Hajduk Tommy Futsal Cup: U nedjelju predavanje Joška Vlašića

 
18/1/2020 - 10:14 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Treći po redu Hajduk Tommy Futsal Cup će se održati ove nedjelje u maloj dvorani Gripe. Na turniru će sudjelovati djeca rođena 2009. godine i mlađi iz klubova partnera HNK Hajduk u suradnji s futsal klubovima iz svojih gradova/regije.

Turnir će se odigrati bez sudaca, kako bi se djeci replicirala slobodna igra koju su starije generacije prakticirale svakodnevno. Slobodna "ulična" igra je dokazano bitna za razvoj kreativnosti, tehnike i donošenja odluka kod mladih nogometaša. Stoga se mole roditelji i treneri da imaju razumijevanja te prepuste djeci donošenje odluka u igri i dogovoru o prekidima s ciljem da se djeca osjećaju slobodno tokom igre.

Nakon grupne faze, zamjenik voditelja akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna Andro Fistonić će održati kratko predavanje "Zašto Futsal?", a poslije njega će proslavljeni hrvatski trener Joško Vlašić održati prezentaciju na temu "Razvoj Nikola Vlašić". U svom izlaganju g. Vlašić će objasniti zašto je Nikolu, nekadašnjeg igrača Hajduka, a danas reprezentativa i prvotimca moskovskog CSKA, razvijao u uvjetima malog nogometa popraćeno s zanimljivim video primjerima. Prezentacije počinju od 15 sati.

18/1/2020 - 10:14 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr