Mobile menu
Trećaši Mertojaka intervjuirali hajdukovca budućnosti

Trećaši Mertojaka intervjuirali hajdukovca budućnosti

 
11/2/2011 - 19:54 sati
Živio Hajduk!

Učenici 3.C OŠ Mertojak učiteljice Ivke Kavelj izradili su posebnu čestitku za Hajdukov 100. rođendan. U obliku je knjige, a temelji se na Hajdukovoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. U sklopu knjige napravili su intervju s Hajdukovim igračem budućnosti Dinkom Trebotićem, koji je obecao da će zajedno sa suigračima doći u OŠ Mertojak i vidjeti kako rođedanska knjiga izgleda. U izradi knjige sudjelovao je cijeli 3.C razred. Trebotić je u razgovoru za osnovce s Mertojaka otkrio niz do sada nepoznatih detalja o sebi. Od toga tko mu je najbolji prijatelj u Hajduku, tko mu je najbolji igrač Bijelih u povijesti, tko mu je nogometni uzor, pa do toga koji mu je predmet u školi bio najdraži, a koji najtezi.


--------
INTERVJU DINKA TREBOTIĆA ZA 3.C OŠ MERTOJAK IZ SPLITA

U povodu Hajdukovog 100. rođendana popričali smo s Dinkom Trebotićem, velikom nadom našeg kluba pred kojim je velika karijera.

3.C: Kakav je osjećaj biti vođa Hajdukove igre i nositi dres s brojem 10?
Trebotić: Osjećaj je stvarno velik, to je velika čast i zadovoljstvo. Sretan sam što ovako mlad nosim dres s brojem 10 kojeg su u povijesti nosili veliki nogometaši.

3.C: Kako ste započeli svoju karijeru?
Trebotić: Započeo sam je u Dalmatincu, to je predškola Hajduka. S treningom sam počeo s osam godina i cijeli život sam u Hajduku. Dvije godine bio sam na posudbi, ali sad sam se vratio u Hajduk.

3.C: Tko vam je najdraži suigrač u Hajduku i zašto?
Trebotić: Najdraži mi je Lovre Kalinić. On je rezervni vratar Hajduka, cijeli život smo zajedno, skupa smo trenirali od osnovne škole. Drago mi je da se izborio da bude rezervni vratar, odmah do Subašića.

3.C: Kako vodite momčad do pobjede?
Trebotić: Pokušavam je voditi na najbolji mogući način. Važno je da na svakoj utakmici dam sve od sebe.

3.C: Što vam je najveća želja u godini u kojoj Hajduk slavi stoti rođendan i u budućnosti?
Trebotić: Najviše bih volio da osvojimo titulu prvaka Hrvatske, da budemo prvi ispred Dinama. A sebi želim da igram što bolje, da napredujem još više.

3.C: Tko je za vas najbolji Hajdukov igrač u povijesti?
Trebotić: Ne znam puno ove starije igrače, ali puno lijepih stvari sam čuo o Jurici Jerkoviću. Kažu da igrom podsjećam na njega, pa sam zbog toga njega izabrao.

3.C: Što mislite o Torcidi?
Trebotić: To je najveća, najstarija i najbolja navijačka skupina na svijetu. Oni su naši navijači i za mene su najbolji, obožavam ih.

3.C: Je li teško igrati za Hajduk kojeg voli toliko navijača?
Trebotić: Nije teško. Igrati za Hajduk je velika čast, nešto o čemu sanja svaki dječak.

3.C: Tko vam je nogometni uzor?
Trebotić: Moj nogometni uzor je Brazilac Kaka, koji igra u Real Madridu. Sviđa mi se njegov stil igre.

3.C: Koji vam je bio najdraži, a koji najteži predmet u školi?
Trebotić: Najdraži predmet bio mi je vjeronauk, a najteži kemija.

3.C: Kako se postaje igrač Hajduka, vaš savjet nama?
Trebotić: Treba biti uporan, imati veliku želju i volju za radom, za svakodnevnim treningom. I naravno, izvršavati sve svoje obveze u kući i školi.


Frane Maršić 3.C

11/2/2011 - 19:54 sati
Živio Hajduk!